A szóbeli felvételi alóli mentesség volt a tétje a Vörösmarty Mihály Gimnázium pénteki matematika és fizika tanulmányi versenyének, amire az érdi és környékékbeli általános iskolák nyolcadik osztályos tanulóit várták. A megmérettetést követően a diákok egy látványos, úgynevezett “fizika show”-n is részt vehettek.

Hasonló tartalmaink:

A Vörösmarty Mihály Gimnázium 1993-ban rendezett először olyan komplex tanulmányi versenyt, amelyen mind reál, mind humán tárgyakból megmérettethetik magukat a diákok és, amelyen a jó szereplés akár egy részleges felvételt is jelenthet az intézménybe. A több héten át tartó versenysorozat első állomásán a tanulók matematikából és fizikából adhattak számot tudásokról.

Mint, azt az igazgatónő elmondta, a gimnázium fontosnak tartja az élményszerű tanulás megvalósítását. Ennek egyik példája pedig a már korábban is több alkalommal megtartott “fizika show” volt, ahol a gimnázium tanárai látványos kísérleteken keresztül népszerűsítették a tantárgyat a versenyen elfáradt diákoknak.

A Vörösmarty Mihály Gimnázium nyolcadikosoknak szóló komplex tanulmányi versenyén legközelebb november 28-án mérettetik meg magukat a diákok. Akkor kémia, biológia valamint humán tárgyakból tartanak majd versenyeket.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék