OLYMPUS DIGITAL CAMERAMegtartotta idei utolsó Múzeumbarát köri programját a Magyar Földrajzi Múzeum. Kecskés Ferenc, középiskolai tanár „Nyitvatermők nyomában Kubában” címmel tartott előadást az érdeklődőknek.

Hasonló tartalmaink:

 

Két botanikus, Rácz István és Debreceni Zsolt még korábban létrehozott egy dendrológiai alapítványt, amelynek keretében a szakemberek elkezdték összegyűjteni a világ nyitvatermő növényeit. Az összegyűjtött anyag később egy két kötetes kiadványban jelent meg és ennek a munkának a kubai kutatásában vett részt az előadó Kecskés Ferenc, aki az ottani növényvilág különlegességeiről beszélt.

Kubában a kutatás 2 hetet vett igénybe, ez idő alatt kétszer körbe járták autóval a szigetet. Ez elég volt ahhoz, hogy szinte az összes fellelhető nyitvatermő növényt dokumentálják, igaz az ott eltöltött idő alatt az időjárás sok esetben megnehezítette a munkát.

Ezt az előadást korábban még sehol nem hallhatta a közönség, a Magyar Földrajzi Múzeum látogatóinak mutatta be először Kecskés Ferenc, Kuba különleges növényvilágát.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék