Úthasználati díj

Ne terjesszék ki az úthasználati díjat a fővárost, illetve a nagyvárosokat elkerülő útszakaszokra – erre kéri a kormányt egyhangú határozatában a Megyei Jogú Városok Szövetsége. A tervezett intézkedést célt tévesztettnek minősítették a nagyvárosi polgármesterek, köztük T. Mészáros András, Érd polgármestere. A Megyei Jogú Városok Szövetségének nemrég befejeződött tisztújító közgyűlése Debrecenben Szita Károlyt Kaposvár polgármesterét választotta új elnökévé a leköszönő Kósa Lajos utódjául.

 

 

Ipari park Sóskúton

Fejlődik az ipari park Sóskúton. A településen érvényben lévő kedvező adózási feltételeknek köszönhetően egyre több cég gondolkozik az üzemlétesítésben. Jelenleg egy 4-5 milliárd forintos beruházás zajlik a területen, ez több száz új munkahelyet jelent majd a térségben.

 

 

Adventi gyertyagyújtás

Advent harmadik vasárnapján is gyertyagyújtás volt Érd főterén a városközpontban felállított Betlehemnél. A program során adventi műsort láthattak az érdeklődők, valamint egyházi képviselők osztották meg az ünneppel kapcsolatos gondolataikat. A városi adventi koszorújának harmadik gyertyáját dr. Aradszki András országgyűlési képviselő gyújtotta meg.

 

 

Szalagavató bál

Pénteken, az érdi középiskolák közül utolsóként, a Vörösmarty Mihály Gimnázium is megtartotta hagyományos szalagavató bálját. Idén öt osztály, 153 diákjára tűzték ki a szalagot.

 

 

Körzeti forduló

Pénteken rendezték meg a Batthyány Tornacsarnokban a IV. korcsoportos teremlabdarúgás körzeti fordulóját, hat iskola részvételével. A győzelmet a Batthyány csapata szerezte meg, így ők vehetnek részt a várhatóan januárban  megrendezésre kerülő területi döntőn.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék