erdicimerÉrd Megyei Jogú Város polgármestere, T. Mészáros András közleményben tudatta, hogy Magyarország Kormánya még idén 600 millió Ft egyszeri támogatást nyújt az érdi önkormányzat feladatainak biztonságosabb ellátása érdekében.

Hasonló tartalmaink:

 

A Közép-Magyarországi Régió egyetlen megyei jogú városaként Érd mindig is sajátos helyzetben volt a többi megyei jogú városhoz képest. Ezt több illetékes minisztérium részére is jelezte az önkormányzat, ami alapján elindult egy reményteli párbeszéd. A Kormány – elismerve Érd fejlődésének lehetőségeit – dr. Aradszki András országgyűlési képviselő határozott ösztönzésére pozitívan reagált a város kéréseire.

 

A támogatás által bizakodóbban nézhet Érd lakossága a 2015-ös év elé. T. Mészáros András az önkormányzat és a város nevében köszönetét fejezte ki a támogatásért és bízik benne, hogy az eddigi kiváló együttműködés a Kormány, a város országgyűlési képviselője és Érd MJV Önkormányzata között a jövőben még sikeresebb, gyümölcsözőbb lesz.

Több térfigyelő kamera lehet Érden és játszótereket is építenének. Ezekre a fejlesztésekre is szánnak pénzt abból a 600 millió forintból, amelyet támogatásként ad a kormány – mondta a polgármester. T. Mészáros András hozzátette: a játszóterekre – a szülők jelzése szerint – van igény. Persze más beruházások is lesznek a pénzből. Például új helyre költöztetik a gyermekjóléti szolgálatot, mert a régi épületben már nem megfelelőek a higiéniás körülmények.

Érd polgármestere arról is beszámolt, hogy jut pénz a város mindennapos feladatainak ellátására is a 600 millió forintos támogatásból. T. Mészáros András szerint sok feladatot kell ellátni, ilyen például az idősellátás, a közbiztonság, vagy a tömegközlekedés finanszírozása. Érd polgármestere hozzátette: a kötelező feladatokat nagy biztonsággal, az önként vállalt feladatokat pedig jó színvonalon tudják majd ellátni a jövőben.

 

 

Címkék