Több új tanteremmel bővül a Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola. Megújul az épület homlokzata, ebédlőt építenek és egy liftet is beszerelnek. A 100 milliós projekt harmadát pályázati pénzből fedezik. 

Hasonló tartalmaink:

 

 

A diósi képviselő-testület még 2013 közepén döntött az iskola bővítéséről. Bogó László, Diósd polgármestere akkor még képviselőként támogatta a döntést, jelenleg pedig polgármesterként tesz meg mindent azért, hogy zökkenőmentesen folyjon az építkezés, és mihamarabb elkészüljenek a munkálatokkal. A keddi helyszín bejáráson a városvezetés mellett Sárközi Márta tankerületi igazgató, valamint a főkivitelező és megrendelő Nemzeti Sportközpont is részt vett.

Bogó László polgármester elmondta, hogy a tervek elkészítése és a szükséges bontási munkálatok után 2014 szeptemberében indult el a kivitelezés, ami megfelelő ütemben halad, így a tervek szerint körülbelül két hónap múlva birtokba vehetik a tanulók az új épületrészt, melyre az évről-évre növekvő számú iskolás miatt volt szükség. A 100 milliós projekt harmadát pályázati pénzből fedezik.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék