Szombaton szumó nemzetközi válogatóversenyt és női kézilabda-mérkőzést, míg vasárnap birkózóversenyt és floorball meccset rendeznek városunkban. Összesen több mint 700 sportoló fordul meg Érden a hétvégén.

Hasonló tartalmaink:

Szombat: szumó, kézilabda

Szombat délelőtt 2-300 versenyző indul a Nemzetközi Szumó Válogatóversenyen, amelyen kvalifikálhatják magukat a júniusi Európa bajnokságra – birkozasmondta el Tar Mihály, szervező és az Érdi Spartacus elnöke. A környező országokon kívül Egyiptomból, Észtországból, Olaszországból és az Egyesült Államokból is érkeznek versenyzők a tornára a Batthyány Általános Iskola tornacsarnokába.

18 órától az ÉRD Arénában lép pályára az Érd női kézilabdacsapata. A bajnokság tizenharmadik fordulójában a Siófok KC-Galerius Fürdőt fogadja a csapat. Kiélezett mérkőzésre számíthatnak a szurkolók, mivel a jelenleg a tabella hatodik helyén álló Érd hátránya csupán két pont a negyedik Siófokkal szemben, így egy győzelem esetén jobb gólaránnyal megelőzi a balatoniakat az Érd.

Vasárnap: birkózás, floorball

Vasárnap délelőtt ugyancsak a Batthyány tornacsarnokban tartanak versenyt: az Érd Centrum Birkózó Kupára már négyszázan jelentkeztek. Erre a tornára is érkeznek a környező országokból is birkózók. Tar Mihály szervező bízik benne, hogy a szumóhoz hasonlóan itt is szereznek érmeket a helyiek, illetve a magyarok. Hozzátette: a verseny célja, hogy a birkózók lezárják a szabadfogású szezont, tavasztól már a kötöttfogású versenyek következnek.
Az Érdi Spartacus indulói között ott lesz Váncza István is, aki 2014-ben az egyetlen magyar érmes volt a kadet világbajnokságon. Nagy hiányzó is akad, ugyanis Dénes Mercédesz – akit 2014-ben a szövetség az év női birkózójának választott – nem lesz ott a tornán.
A sporthétvége egy floorball meccsel zárul, ahol a magyar férfi bajnoki élvonal két csapata, a Dunai Krokodilok és a Phoenix Fireball SE csap össze vasárnap 16:15-től az Érd Arénában.

Címkék