2016-ban elkészül az új rendőrkapitányság

Még idén elkezdődik az új érdi rendőrszékház építése – jelentette be dr. Bács István alpolgármester azt követően, hogy szerdán a rendőrkapitánnyal, a BRFK és az ORFK illetékeseivel, az épületet tervező cég mérnökeivel és a város főépítészével közösen egyeztetést tartott a rendőrség új székhelyéről. T. Mészáros András polgármester az adóbevételek elköltéséről számolt be a sajtó képviselői előtt. 

Hasonló tartalmaink:

 

2016-ban átadják az új rendőrszékházat – jelentette be dr. Bács István alpolgármester. A város is megtette észrevételeit; május végéig elkészülnek a végleges kivitelezési tervek, majd szeptember körül elkezdődhetnek a 2000 négyzetméteres épület kivitelezési munkálatai. Az új épület földszintjén az ügyfélforgalmi irodák kapnak helyet, az emeleti részen pedig a szakmai munka zajlik majd – tette hozzá az alpolgármester.

Adóforintok közcélokra

T. Mészáros András polgármester beszámolt arról, mire fordította a város a befolyt adóbevételeket. A városvezető elmondta: a tavalyi évben építmény- és telekadóból összesen 1,1 milliárd forint bevétel keletkezett. A polgármester kiemelte, 2014-ben a város a többi között az iskolák üzemeltetésére 429 millió forintot, a Meseház Óvoda újjáépítésére 154  millió forintot, valamint a Városi Sportcsarnok üzemeltetésére 239 millió forintot költött.  Az  iparűzési adóból befolyt valamivel több mint másfél milliárd forintot szintén üzemeltetési célokra fordították.

Vers és gála a magyar kultúra napján

T. Mészáros András felhívta még a figyelmet a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola által meghirdetett szavalóversenyre, amelyre, csakúgy, mint a magyar kultúra napja alkalmából rendezett gálára, január 22-én, csütörtökön kerül sor a művelődési központban.

 

 

 

Would you like to replay the video?

 

Címkék