Évnyitó közgyűlés

Olcsóbb lesz februártól a közétkeztetés, megépülhet az új gyermekjóléti központ, rövidesen kezdődik a Bem tér rendezése – többek között ezekről tárgyaltak a képviselők. 

Hasonló tartalmaink:

Megtartotta első idei ülését Érd megyei jogú város képviselő-testülete. Ismét módosították a szelektív hulladékgyűjtésről szóló rendeletet, e szerint nem csak a kukákban gyűlő szelektív hulladékot viszik el, hanem a zsákokba kihelyezett szétválogatott szemetet is, onnan, ahová még nem érkeztek meg a gyűjtőedények (korábbi tudósításunkat itt találják).

A képviselők határoztak arról, hogy február 1-től ismét a tavalyi étkezési díjak lesznek érvényben az iskolákban. Egy kormányrendelet ugyanis szeptember 1-ére halasztotta a drágább – igaz: egészségesebb – reggelik, ebédek és uzsonnák felszolgálását. Így maradnak a megszokott fogások a tavalyi árakon.
Az önkormányzat határozott a kéményseprési díjakról is: maradnak a 2011 óta érvényes árak, idén sem lesz díjemelés. (A részletekről korábban Bács István alpolgármester számolt be.)
A közgyűlés lezárta a Helyi Építési Szabályzatról szóló vitát. Ez a szabályzat fogja alapvetően meghatározni Érd épített környezetének fejlesztési irányait. Hónapok óta zajlott az egyeztetés. A végső döntést az építési szabályzatról és a Településszerkezeti Tervről várhatóan márciusban hozzák meg.
Még idén felépül a gyermekjóléti szolgálat új épülete – erről is határoztak a képviselők. A Bethlen Gábor utcai épület környezete is megújul majd.
Óvoda is épül: a német nemzetiségi óvodában a Riminyáki úton 49 gyereket látnak majd el.
A képviselők végül elfogadták a Polgármesteri Hivatal, valamint a Környezetvédelmi Bizottság és a Sport, Ifjúsági és Közrendvédelmi Bizottság tavalyi tevékenységéről szóló beszámolókat.
Képviselői kérdésre a városvezetés ismét megerősítette: az autópálya-lehajtók tavaszi átépítésével párhuzamosan megkezdődik a Bem tér rendezése is, legkésőbb 2016 végére megépül az Interspar áruház (erről korábban ittírtunk).
Érd közgyűlése legközelebb február 12-én ül össze, akkor az idei évi költségvetésről döntenek majd (a költségvetés koncepciójáról itt írtunk részletesen).

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék