Napra Forgó a megváltozott munkaképességűekért

Munkareggelin látta vendégül partnereit az érdi székhellyel működő Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft. A fővárosi Gellért Szállóban megtartott eseményen a megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piaci helyzetéről beszélgettek a résztvevők.

Hasonló tartalmaink:

A rendezvény azzal a céllal jött létre, hogy azok a cégek, akik már most is foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű személyeket találkozhassanak azokkal, akik mindezt még csak tervezik – fogalmazott a Napra Forgó szakmai igazgatója. A találkozón jelen volt a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal képviselője is, aki elmondta, a megváltozott munkaképességű embereket az állam is egyre inkább támogatja. A rendelkezésükre álló számos program mellett, vízválasztó volt a 2012-es esztendő, amikor is jelentős változások történtek a megváltozott munkaképességűeket érintő állami rendszerekben.

Kóródi Edit úgy látja, ha az aktuális problémákon túlra is tekintünk, akkor kijelenthető, hogy hosszabb távon már egyértelmű a pozitív változás. Manapság egyre több munkáltató gondol a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására, akikben hatalmas munkaerő-piaci lehetőségek vannak – tette hozzá.

A megváltozott munkaképességgel kapcsolatban elhangzott, gyakori tévhit, hogy a kifejezés kapcsán valamilyen fogyatékosságra gondolunk. Ugyanakkor a hivatalosnak mondható megfogalmazás szerint, azokat az aktív korú személyeket tekinthetjük megváltozott munkaképességűnek, akik valamilyen, a munkájukat is befolyásoló egészségkárosodással küzdenek.

Would you like to replay the video?

 

Címkék