Elindult a nemzeti konzultáció az internetről

Az internetkon.hu weboldal elindulásával kezdetét vette az internetről szóló nemzeti konzultáció – jelentette be Deutsch Tamás, a folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos Budapesten.

Hasonló tartalmaink:

Deutsch Tamás elmondta, hogy a március 26-áig minden, 14. életévét betöltött magyar állampolgár tehet fel kérdést az oldalon; a felvetéseket bő egy hónap alatt rendszerezik 15-20 pontból álló kérdőívbe, amelyet május eleje és június vége között lehet majd kitölteni. Majd a miniszterelnöki biztos szeptemberre készít előterjesztést a válaszokból körvonalazódó kép alapján szükségesnek látszó kormányzati és törvényalkotási lépésekről.

A konzultációval foglalkozó titkárságnak nyolc, eddig is a közszférában dolgozó alkalmazottja lesz, így pluszköltséget az ő alkalmazásuk nem okoz; a technikai feltételek megteremtésére – a honlappal és a hardverrel kapcsolatos szolgáltatásokra 12,7 millió forint értékben kötöttek szerződéseket.

A kérdésfeltevési periódus lezárta után minden feltevést közzétesznek a blogot is kínáló internetkon.hu oldalon, amely szakszótárt és rövid videoüzeneteket is kínál majd a felhasználóknak – közölte az MTI.

 

kormany.hu, kép: mmonline.hu

Címkék