Nyugdíjasklubok az idősebbek szolgálatában

Tizenhárom nyugdíjas klubunk vezetőinek tartottak találkozót. Érden nagyjából 16 ezer 65 éves kor feletti ember él. Az Érden működő nyugdíjas klubok vezetőinek találkozóján részt vett Simó Károly alpolgármester is.

Hasonló tartalmaink:

Mint minden hónapban, most is a 65 évesnél idősebb korosztályt valamint az őket összefogó nyugdíjas klubokat érintő aktuális ügyek megvitatása volt a témája a városban működő tizenhárom nyugdíjas klub vezetőinek a találkozóján. A nyugdíjas klubok mellett természetesen számos más szervezet, intézmény is kapcsolatba kerül és segíti az érintett korosztály életét, mindennapjait. Természetesen közéjük tartozik az önkormányzat is, ami – kormányzati példa nyomán – még 2010-ben hozta létre az úgynevezett Idősügyi Tanácsot. Miután a Tanács legutóbbi ülésén több olyan téma is felmerült, amit érdemesnek véltek a nyugdíjas klubok vezetői elé tárni, ezért a tegnapi beszélgetésen városunk alpolgármestere is jelen volt. Simó Károly elmondta, hogy vannak általános problémák és lehetőségek, amelyekről tájékoztatni kell a nyugdíjasokat és vannak egyéni gondok, amire a város szociális szolgáltatásai megoldást jelenthetnek.

Érden nagyjából 16 ezer 60-65 éves kor feletti ember él, azonban a nyugdíjas klubok ennek csupán a töredékét képesek összefogni. Druzsin József a Bolyai János Nyugdíjas Pedagógus Klub vezetője elmondta, a városban működő tizenhárom nyugdíjas klub jelenleg körülbelül 1000 idős embernek tud folyamatos szolgáltatást nyújtani.

 

Would you like to replay the video?
Címkék