Egy gombóc mind felett

Március 6. és 8. között a budapesti Syma csarnokban rendezik meg az első Fagyifesztivált, ahol a látogatók az ország legjobb és legkülönlegesebb fagylaltjaiból csemegézhetnek. Az egyik legismertebb érdi cukrászda, a Pataki Cukrászda is részt vesz a fesztiválon. Azt is megtudtuk, mivel, pontosabban, hogy mivel nem. 

Hasonló tartalmaink:

A háromnapos fesztivál alapvető célja a fagylaltfogyasztás népszerűsítése, ugyanis Európához képest Magyarország elmaradt az élmezőnytől. Ezen a fesztiválon gyűlik össze a magyar fagylaltkészítés krémje is: az alapanyagok gyártóitól a gépforgalmazókon keresztül a legnevesebb cukrászdákon és fagyizókon át.

– A rendezvényen ismertetik az aktuális fagyitrendeket, és a látogatók is visszajelzést adhatnak a fagylaltokról – mondta el Érd FM-nek nyilatkozva a Fagyifeszt ügyvezetője, Kele András, aki kiemelte: a fagylaltkészítés kulisszatitkaiba is betekintést nyerhetnek a résztvevők. Elkészül például a Balaton fagylaltja, az úgynevezett Tonkababos-fagylalt, de olyan kuriózum is lesz, mint például szarvasgombás fagylalt.
A Fagyifeszt első napján választják meg Magyarország kedvenc fagylaltját, amely 80 fagyi közül kerül ki három – tejes, gyümölcsös és diabetikus – kategóriában.

Az egyik legismertebb érdi cukrászda, a Pataki is részt vesz a fesztiválon. Libamájas, céklás-vérnarancsos, sóskás banános, vagy éppen kapros fehércsokoládés fagylaltokkal indultunk már más gasztronómiai versenyeken. Most azonban kiállítóként leszünk jelen, valamint a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete  képviseletében zsűri tag leszek a versenyben – mondta el Pataki Ádám, a cukrászda tulajdonosa az Érd FM műsorában.

Ha még több információt szeretnének megtudni a rendezvényről, hallgassák meg Ölvedi Réka interjúit, vagy látogassanak el a www.fagyifeszt.hu oldalra!

Pataki Ádám: Különleges fagylaltokkal érkezünk a kiállításra

Kele András: 5000 négyzetméteren ötven kiállító

Címkék