Diákönkormányzat alakul Érden

„Érd számít rád” elnevezéssel országosan is egyedülálló városi diák-önkormányzati programot indít a város – jelentette be T. Mészáros András polgármester sajtótájékoztatóján. Diákpolgármestert és diák képviselő-testületet is választhatnak a középfokú oktatási intézmények tanulói. Várhatóan szeptemberben lesznek a választások. A diák képviselő-testületnek saját költségvetése is lesz.

Hasonló tartalmaink:

Országosan is egyedülálló városi diákönkormányzati programot indít a város. Egy évre diákpolgármestert és diák képviselő-testületet is választhatnak a középfokú oktatási intézmények tanulói – jelentette be T. Mészáros András. Az „Érd számít rád” elnevezésű program keretében diákpolgármestert, alpolgármestert és képviselőket választanak a város középfokú oktatási intézményeinek tanulói közül.

erd_szamit_rad_logoA kezdeményezést Pulai Edina önkormányzati képviselő és T. Mészáros András polgármester közös gondolata alapján valósítja meg a város. A szükséges előzetes egyeztetések többsége már megtörtént, várhatóan szeptemberben lesznek a választások. A választások után egy hét tagú diák képviselő-testület jön majd létre és a megválasztott fiatalok pedig egy képzésen is részt vehetnek – tette hozzá a polgármester. A diák képviselő-testületnek saját költségvetése is lesz, 10 millió forint. Az összeget elszámolási kötelezettség mellett használhatja fel a diáktestület. Javaslataikat a város polgármestere hagy jóvá. A kezdeményezés megvalósításáról a városi képviselő-testület a március 15-i ünnepi közgyűlésen dönt.

Would you like to replay the video?

Közlekedésbiztonsági kérdések is szóba kerültek a sajtótájékoztatón. A polgármester hangsúlyozta: a Mariánum Általános Iskola mellett található gyalogátkelőhelyet a közút felügyelet felszólítására fel kellett számolni, ugyanis az említett hatóság azt szabálytalannak vélte és pénzbüntetést helyezett kilátásba. Az önkormányzatnak azonban fontos a gyerekek biztonsága, így napokon belül elkezdődhet a minden szempontból megfelelő megoldás kialakítása – tette hozzá T. Mészáros András.

Címkék