Batthyányak a Fácán közben

Fotó- és rajzkiállítással indult, tantárgyi versenyekkel folytatódik, majd a 48-as forradalmat felidéző ünnepséggel zárul az idei Batthyány-napok programja. A többnapos ünnepségsorozat egyik fontos célja, hogy a diákok jobban megismerjék az iskola névadóját, a Batthyány családot.

Hasonló tartalmaink:

A Fácán közi általános iskola 1994 óta viseli a Batthyány család nevét, így az azóta minden évben megrendezett Batthyány napok rendezvénysorozat is is több mint húsz éves múltra tekint vissza. Rozgonyi János,  az intézmény vezetője elmondta, a programok ebben az esztendőben is az iskola névadójához, valamint a 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeihez kötődnek.

A Batthyány-napok idei programsorozata egy szintén sok éves múltra visszatekintő eseménnyel, az iskola által még ősszel meghirdetett, fotó-és rajkiállítás megnyitójával vette kezdetét. Idén nagyjából 700 pályamű érkezett, ebből kellett kiválasztani a legjobbakat. A műveket az iskola folyosóin kialakított tárlókban lehet megtekinteni a következő hetekben.

A programsorozat apropóján Rozgonyi János elárulta, az iskola nem a Batthyányiak egy tagjának, hanem magának a családnak a nevét vette fel annak idején, hiszen úgy gondolták: a Batthyány családnak számos olyan tagja volt, akik a diákság számára is példaként szolgálhatnak.

Would you like to replay the video?

 

Címkék