A Posta szerint kevés a postás

Kevés a postás, emiatt kézbesítik nehezen a leveleket Érden – ezt válaszolta a posta az érdi önkormányzat kérdésére. Simó Károly alpolgármester az ÉRD TV-nek elmondta: a cég heteken belüli megoldást ígér. A közeljövőben sokan határidős leveleket kapnak. 

Hasonló tartalmaink:

Simó Károly alpolgármester emlékeztetett: korábban sokan fordultak az önkormányzathoz, mert nem kapták meg leveleiket. Hozzátette: bár a kézbesítés a posta feladata, az ezzel kapcsolatos problémákat ajánlott az önkormányzatnak is jelezni. Az alpolgármester szerint ez azért fontos, mert így ők is látják, hogy hány embernek van gondja a postával, Érden. Ezt pedig jelezhetik a cégnek.

A posta érdi vezetője arról tájékoztatott, hogy az átmeneti munkaerőhiány enyhítésére már vettek fel kézbesítőket.

Az alpolgármester arról is beszámolt, hogy tapasztalatai szerint még mindig több helyen késve kézbesítik a leveleket. Hozzátette: bár a postánál megígérték, hogy orvosolják a problémát, az önkormányzat ezzel nem elégedett meg, ezért az illetékes minisztériumhoz fordultak.

Mielőbbi megoldás szükséges az alpolgármester szerint, mert sokan határidős leveleket kapnak. Simó Károly példaként említette a banki elszámolásról szóló értesítőket, amelyeket a hetekben küldenek ki az érintetteknek. Az alpolgármester úgy fogalmazott: próbálnak nyomást gyakorolni a postára még akkor is, ha hatósági jogkörük ebben az ügyben nincsen.

 

Címkék