Folytatódik a csatornázás

Folytatódik a csatornázás kiegészítő-, valamint úgynevezett B projektje is, emiatt a város több pontján kell kisebb-nagyobb munkálatokra számítani a következő időszakban – mondta Simó Károly sajtótájékoztatóján. Hozzátette: március 31-ig bevallást kell benyújtania annak, aki még nem kötött rá a csatornára. Az alpolgármester a házi átemelők építéséről és a Termál Hotel bezárása miatt kialakult helyzetről is beszámolt.

Hasonló tartalmaink:


Rövidesen belekezdenek a csatornázás kiegészítő projektének munkálataiba, így számos helyszínen kell kisebb-nagyobb munkálatokra számítani a következő időszakban. A most kezdődő munkafolyamatba azok az ingatlanok tartoznak, amelyek a közelmúltban lezárult csatornázásból kimaradtak. Munkálatok kezdődnek rövid időn belül többek között a Cseresznyefa és Diófa utcák környékén, a Sárd utcában, a Fehérvári úton és a Felső utcában is. A Bajcsy-Zsilinszky út egy-egy szakasza is érintett, emiatt nyáron útfelbontásra kell számítani itt is.

Megvédik a csatornahálózatot

Már elkezdődött viszont a csatornázás úgynevezett B programja. Míg a kiegészítő projektet uniós forrásból finanszírozzák, a B programot kormányzati forrásból – tette hozzá az alpolgármester. Utóbbi elsődleges célja a már megépült csatornahálózat védelme, főként a csatornaárkok megvédése a szivárgásoktól, így a csatornacsövek süllyedésétől. Ennek részeként a Cseresznyefa és az Eperfa utcákban csapadékvíz-elvezetők készülnek és aszfaltburkolatot terítenek az utakra.

A “B” program része képezi a házi átemelő berendezések beszerzése és beépítése is. Érden körülbelül 750 ingatlan esetében szükséges házi átemelő beépítése, ezeknek a költsége nem az ingatlantulajdonosokat terheli, így ez nagy segítség a rákötési folyamatban.

Támogatás a rákötéshez

Simó Károly alpolgármester ismét arra biztatott: aki nem tette még meg, kössön rá a csatornahálózatra. Az országgyűlés által megalkotott törvény szerint, aki nem köt rá, díjat kell fizetnie, amely köbméterenként 3600 Ft-ot jelent. Az alpolgármester felhívta az érintettek figyelmét: aki 2014. december 31-ig nem kötött rá a hálózatra, annak a talajterhelési díjat be kell vallania – hasonlóan például az szja-hoz –, ennek határideje 2015. március 31. Aki még a házi átemelő beépítésére vár, azt mentesül a talajterhelési díj megfizetésének kötelezettsége alól.
Az önkormányzat a szociális ellátási rendszerében lehetőséget teremt mindazok számára, akik önhibájukon kívül, anyagi okok miatt nem tudnak rákötni a csatornahálózatra.

Keresik a legszebb konyhakertet

A tájékoztató vendége Németh Antal, az érdi Kertbarát kör vezetője volt, aki beszámolt arról, hogy Érd is részt vesz a Magyarország legszebb konyhakertje elnevezésű országos programban, amelyre várják a jelentkezőket. Jelentkezési lapok igényelhetők a Szepes Gyula Művelődési Központban a Kertbarát Körnél, vagy a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán.

Would you like to replay the video?

 

Címkék