Bronzérem a Speciális Olimpiai Szövetség labdarúgó tornáján

Bronzérmes helyezést értek el a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség által megrendezett partnersportolói labdarúgó tornán a A Fogócska Sportegyesület sportolói. A Fogócska Sportegyesület sportolói első alkalommal vettek részt a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség által meghirdetett partnersportolói programban.

Hasonló tartalmaink:

A március 25-én, Tiszaföldvár-Homokon rendezett torna program lényege, hogy tanulásban akadályozott sportolók a többiekkel együtt edzenek, és közösen vesznek részt a labdarúgó tornán úgy, hogy a sportolók a pályán 60-40 százalékos arányban lehetnek jelen (60 százalékuk parasportoló).

Az országos megmérettetésen összesen 14 csapat indult, a a Fogócska képviselte a legfiatalabb korosztályt általános iskolás fiataljaikkal  a Móra Ferenc Általános Iskolából, a Bolyai János Általános Iskolából, a Batthyány Általános Iskola és Sportiskolából. Nem vallottak szégyent: ugyan nem a legfényesebb érmet akasztották sportolóik nyakába, de lankadatlan kitartással, komoly lelkesedéssel ez a cél sem tűnik elérhetetlennek.

A következő regionális mérkőzésre Győrben kerül sor hamarosan, az Országos Bajnokság pedig június elején Vácott lesz.

Címkék