Szociálpolitikai Kerekasztal az ágazatban dolgozóknak

Szociálpolitikai kerekasztal-megbeszélést tartottak a Polgármesteri Hivatalban, Simó Károly, alpolgármester vezetésével. Az ülés kiemelt témája ez alkalommal a szociális ellátórendszer átalakulása volt. A pénzbeli ellátások rendszerét – igazodva a jogszabályok változásához – egy hónapja alakította át az önkormányzat egy helyi rendeletben.

Hasonló tartalmaink:

A helyi szociálpolitikai kerekasztal évente legalább egy alkalommal tart ülést, amelynek tagjai az önkormányzat területén lévő szociális intézmények vezetői, valamint védőnő, civil szervezetek és kisebbségi önkormányzatok képviselői. A legutóbbi ülést hétfőn délután tartották, amelyen a szociális ellátórendszert érintő legfontosabb változásokról tárgyaltak a résztvevők.

Az egyik kiemelt téma a szociális ellátórendszer átalakítása volt, amely Érden alapvetően két nagy rendszert érintett – mondta el Simó Károly. Az egyik ilyen a pénzbeli ellátások rendszere. Az alpolgármester hozzátette: ezt március elsejével kezdődően alakította át az önkormányzat egy helyi rendeletben. Április 1-jei hatállyal felülvizsgálták a személyes gondoskodást igénylő szolgáltatások rendszerét is, azokat, amelyeket az önkormányzat intézményrendszerén, a Szociális Gondozó Központon vagy civil szervezeteken keresztül nyújt.

Would you like to replay the video?
 

Címkék