A zenét is meg lehet tanulni

Regionális furulya- és klarinétversenyt tartottak szombaton a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. A versenyt mind a két hangszeren hat korcsoportban rendezték meg. Összesen 47 tanuló mérte össze tudását a nap folyamán. A zenetanulás városunkban az elmúlt évek során semmit sem vesztett népszerűségéből – mondta Stiblo Anna, a művészeti iskola igazgatója. 

Hasonló tartalmaink:

A Lukin László Alapfokú Művészeti Iskola és az Érd Zenekultúrájáért Alapítvány közösen szervezték meg a regionális furulya- és klarinétversenyt, idén immár 15. alkalommal. A megye 16 iskolájából érkeztek a versenyzők, összesen 47 tanuló. A produkciókat szakmai zsűri értékelte egy összetett szempontrendszer szerint.

- Ezt a versenyt két hangszerre, furulyára és klarinétra hirdettük meg. Mindkét hangszeren különböző korcsoportokban versenyeztek a gyerekek. Furulyázni általában kis korban kezdenek a gyerekek, és vagy maradnak ennél a hangszernél, vagy  nagyobb korukban váltanak. Így kapcsolódik össze a két hangszer egy versenyen – mondta el Stiblo Anna, a Lukin László Alapfokú Művészeti Iskola Igazgatója. Hozzátette: a zenetanulás az elmúlt évek során semmit sem vesztett népszerűségéből.

Would you like to replay the video?

Címkék