Egészségnap a művelődési házban

Egészségnapot tartottak hétvégén a Szepes Gyula Művelődési Központban. A rendezvényen a szakorvosi rendelőintézet munkatársai általános szűrővizsgálatokat végeztek, de emellett az érdeklődők a természetes gyógymódokkal is megismerkedhettek.

Hasonló tartalmaink:


A Szepes Gyula Művelődési Központ hosszú évek óta minden tavasszal megtartja hagyományos egészségnapját. Ezzel lehetőséget biztosítanak az érdeklődőknek, hogy a számukra megfelelő gyógymódok, kezelések közül válasszanak, és egyúttal megismerkedjenek a különböző alternatív terápiákkal is.

A természetgyógyászok mellett a szakorvosi rendelő orvosai is ott voltak, hogy az érdeklődők minél szélesebb körben tájékozódhassanak az egészségükre vonatkozó kérdésekről – mondta el M. Nagy Péter művelődésszervező.

A szakorvosi rendelőintézet munkatársai több témában is készültek az egészségnapra. Az alapvető vizsgálatok mellett tanácsadással is várták a pácienseket. - Laboratóriumi vizsgálatokat, vércukorszint-mérést, testzsír-mérést, onkológiai és tüdőgyógyászati, kardiológiai, valamint általános egészségügyi tanácsadást is igénybe vehettek a látogatók – sorolta dr. Kőszegi Gábor, a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény főigazgató-főorvosa.

A természetes gyógymódokkal is megismerkedhettek az érdeklődők a nap folyamán. Kőrösi Gyula gyógymasszőr például a masszázs jótékony hatására hívta fel a figyelmet, valamint azt is megtudhatták tőle a látogatók, hogy mi és mire jó a manuálterápia. Reidinger Erzsébet kineziológus a hangrezgés-terápiát mutatta be a látogatóknak, de a tanulási nehézséggel küzdő gyerekek számára is segítséget tud nyújtani a kineziológus.

Az egészségnapra látogatók a jógával és annak jótékony hatásával is megismerkedhettek.

Az egészségnapon gyógynövényes készítmények vásárlására is lehetőség nyílt. A Magyar Vöröskereszt Érdi Szervezet munkatársainak segítségével pedig a szabályos újraélesztést próbálhatták ki az érdeklődők.

Would you like to replay the video?
Címkék