Péntektől újra fogad a Déli

Ismét roboghatnak a vonatok a Déli pályaudvarra péntektől. A kivitelező rendbe tette a pályaudvar közelében lévő alagutat és a támfalat, így az alagút már nem veszélyes – tájékoztatott Lőcsei Virág, a MÁV szóvivője. Az első vonat péntek hajnali 4 órakor indul Nagykanizsára. Rengeteg hasznos linket a cikk végén találnak!

Hasonló tartalmaink:


A munkákkal határidő előtt végzett a kivitelező, így megkezdődhettek a vasúti előkészületek is ahhoz, hogy helyreállhasson a forgalom a Déli pályaudvarnál. Lőcsei Virág, a MÁV szóvivője példaként említette a felsővezeték helyreállítását, a vasúti berendezések ellenőrzését és a személyzet visszavezénylését.

Lőcsei Virág arról is tájékoztatott, hogy az első vonat péntek hajnali 4 órakor indul Nagykanizsára. Az első érkező vonat pedig egy Székesfehérvárról befutó szerelvény lesz nem sokkal hajnali négy óra után.

A MÁV szóvivője kiemelte, hogy a vonatok a korábbi menetrend szerint járnak majd a Délibe, azaz újra közlekednek a közvetlen százhalombattai szerelvények és az összes martonvásári vonat is. Lőcsei Virág emlékeztetett: napi 12 százhalombattai és 26 pár martonvásári vonatot kellett lemondaniuk a veszélyessé vált alagút miatt.

Változó húsvéti menetrend

A MÁV szóvivője a húsvéti változásokra is felhívta a figyelmet, amelyek természetesen nem csak a Délibe és a Déliből közlekedő vonatokra vonatkoznak. Pénteken és szombaton az aznapi menetrend lesz érvényben. Vasárnap az ünnepi, húsvét hétfőn a vasárnapi, kedden pedig a munkanapi menetrend lép életbe. Lőcsei Virág azt javasolta, hogy a pénztárak előtti sorban állást elkerülendő, aki tudja, váltsa meg jegyét elővételben, vagy interneten.

További információkért a helyi tarifával hívható 0640-49-49-49-es telefonszámon lehet érdeklődni. A MÁV menetrendje itt érhető el. A MÁV sajtófőnöke ismét az utazóközönség figyelmébe ajánlotta a Vonatinfó szolgáltatást (erről itt írtunk bővebben), amely Android operációs rendszerhez ide kattintva, vagy iOS operációs rendszerhez pedig ide kattintva tölthető le.

A vonatok valós idejű mozgását ezen a térképen lehet követni.

A Lőcsei Virággal készült interjúnkat itt hallgathatják meg!

Fotó: iho.hu

 

 

Címkék