Fogyókúra cukor nélkül

Felnőttként sem egyszerű fogyókúrázni, de gyermekként talán még nehezebb, ugyanis egy fejlődő emberi szervezetnek sokkal nehezebb megálljt parancsolni. Pedig a magyar gyermekek közel 70 százaléka túlsúlyos.

Hasonló tartalmaink:

Huszár Zsuzsa dietetikus szerint először el kell jutni arra a pontra, hogy a szülő  kimondja: gyermekenem “erős csontozatú”, hanem túlsúlyos. Az étrendet úgy kell összeállítani, hogy gyermekünknek ne legyen semmilyen hiányérzete, mert akkor magát a „diéta” és „egészséges életmód” kifejezéseket is utálni fogja, pedig ha nem fogyókúrázik, a későbbiekben akár cukorbeteg is lehet.

Nem elhanyagolható, hogy a túlsúly a fejlődő szervezet ízületeire is hatással van. Ne féljünk megmondani gyermekünknek ha túlsúlyos, és segítsünk neki változtatni ezen az étrendje megváltoztatásával, valamint biztassuk őt több testmozgásra.

Huszár Zsuzsa további tanácsait az ÉRD FM 101.3 Napos oldal című műsorában mondta el, amit újra meghallgathat:

A cukormentes fogyókúrához tippeket, étrendet és ötleteket ide kattintva találhat.

Ha valakinek a testtömegindexe (BMI; azaz a testtömeg osztva a testmagasság négyzetével) 25,00 és 29,99 között van, az túlsúlyos. Ide kattintva kiszámolhatja saját testtömegindexét.

Címkék