Tavaszi méregtelenítés

Hamvazószerdától kezdődő nagyböjti időszak egyben magában hordozza a tavasz kezdetének igéretét is. Húsvétra már kivirágoznak a kertek, zöldbe borulnak a rétek. Egyre többet vagyunk kint a szabadban, már elvetjük kiskertünkben a vetemények javát, na és persze kitakarítjuk a lakásunkat is. Szervezetünk is készen áll a télen felhalmozott macis rétegek elhagyására, azaz a fogyókúrára.

Hasonló tartalmaink:

Sokan azt hiszik, hogy a szervezet megtisztulása természetes és spontán folyamat. Ez akkor igaz, ha valaki tökéletes harmóniában él a természettel: friss levegőt szív, kizárólag természetes táplálékot vesz magához, fizikailag aktív, és nem hódol be a civilizáció luxusának.

A tisztítókúra mindenki számára elérhető. A rendszeres és helyes alkalmazás nemcsak a megelőzést segíti elő, hanem sok gyógyszer fogyasztásától és számos betegségtől is megszabadít, még akkor is, amikor a hivatalos orvostudomány csődöt mond. A pozitív hatás különösen figyelemre méltó különféle allergiáknál, asztmánál, az immunrendszer, a bőr, a gyomor, a belek, a szív, az erek megbetegedéseinél és több nőgyógyászati panasznál.

Nagyon sokféle kúra létezik, mindenki saját életvitelének és lehetőségéhez mérten alkalmazza azokat. A legideálisabb esetben csoportosan valósítsuk meg az egyhetes böjtöt, egy kellemes szállodában orvosi felügyelet mellett, otthon hagyva minden stresszelő dolgot (teli hűtőszekrény, fönök, éhes családtagok, TV…).

Ha a klasszikus böjtöt nem is tudjuk megvalósítani, azért már a hús elhagyásával, sok zöldség (nem primőr!), gabona, magvak fogyasztásával, vagy heti 1-2 nap léböjt kúra beiktatásával is sokat tehetünk a jó közérzetünkért.

Hogy hogyan méregtelenítsünk, ebben ad szakszerű segítséget Paule Tímea szakedző, akivel Ölvedi Réka, az Érd FM 101.3 műsorvezetője beszélgetett.

Címkék