Ki a szabadba!

Végre itt a hétvége és végre itt a jó idő! Sokáig váratott magára, de megérkezett a tavasz, használjuk ki a lehetőséget és a gazdag környékbeli programkínálatot, hogy ez a hétvége a feltöltődés jegyében teljen.

Hasonló tartalmaink:

Már pénteken megkezdhetjük a mozgást, hiszen az Érdi Kertbarát Kör Medvehagyma-túrát szervez Pusztamarótra, de ne feledkezzünk meg az előzetes regisztrációról. Ugyancsak előre jelezni kell részvételi szándékunkat a Budakeszi Vadaspark Éjszakai Kalandtúrájára, ami este nyolckor kezdődik. Szombaton délután 3-kor családi bringa túrára indulhatunk a Fürdő utca – Balatoni út találkozásánál lévő Érd-ligeti tótól.

A szabadban töltött időt fotózással is tölthetjük, és nagyobbacska gyermekünk pályázhat is akár a Magyar Madártani Egyesület ifjúsági fotópályázatára hüllőt ábrázoló képével.

Szombaton délelőtt 9-től Takarítsuk ki a várost! akció keretében szemétszedés indul a Visegrádi és a Zólyomi utca találkozásánál lévő Kiserdőben. Ez is annak az összefogásnak a része, amelynek célja a szeméthalmok felszámolása Érden. De Tavaszi nagytakarítás jeligére Diósdon is gyűjthetjük a szemetet, vagy ültethetünk virágokat vasárnap délelőtt.

Ha mégis kulturális eseményre szomjaznánk, akkor meglátogathatjuk pénteken délután a Költészet Napi rendezvényt Törökbálinton, vagy megcsodálhatjuk Pirk László Színvetületek című kiállítását az Érdi Galériában. De el is szavalhatjuk kedvenc versünket Diósdon a Polgármesteri Hivatal előtt felállított színpadon a Költészet Napja alkalmából. És ha a biciklizés helyett mégis inkább bent maradnánk, akkor szombaton délután 3 órától az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület szervezésében megtekinthetjük a Magurán túl-a gorálok földjén című filmet a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban.

Amennyiben nem magunk szeretnénk mozogni, hanem megnézni, hogy sportolóink hogyan teljesítenek, akkor a hétvégén érdemes ellátogatni a Batthyány Tornacsarnokba, ahol nemzetközi felnőtt három fegyvernemes vívóverseny lesz. Ám ha inkább a labdajátékokra kíváncsiak, akkor vasárnap három kézilabda-mérkőzést is láthatnak az Érd Arénában vagy előző nap, szombat délután 4-től az Érdi VSE az Ercsi úti pályán mérkőzik meg a Viadukt SE-Biatorbágy csapatával. Aki viszont a vízi sportok iránt érdeklődik, az ne hagyja ki a Szinkronúszó versenyt az Érd Arénában.

Akkor se keseredjenek el, ha mégis rosszra fordulna az idő, mert még nem késő, hogy gyermekünk alkosson a lakásban az ÉTV Kft. a Víz Világnapja alkalmából kiírt pályázatára.

Címkék