Fotós expedíció és oroszlánvadászat

Lehet az Alma együttessel közösen mutogatni és énekelni a Nád a házam tetejét, robotot építeni, jótékonysági koncertekre menni, kézműveskedni, még egy utolsó utánit farsangolni, vagy oroszlánokat számolni a fővárosban. Válogasson kedvére hétvégi programajánlónkban.

Hasonló tartalmaink:

A legutóbb a világ legviccesebb természetfotója díját elnyerő Kércz Tibor tart vetítéssel egybekötött előadást tavaly novemberben az Antarktiszon tett fotós expedíciójáról „A déli jégvilág peremén” címmel a Parkvárosi Közösségi Házban február 24-én, szombaton 17 órától. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Szombaton 15 és 19:00 órától Jótékonysági Musical Est lesz a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Központban Kisfaludy Péterné gyógyulásának megsegítésére. A musical világának olyan nagyjai lépnek színpadra két előadás keretében is, mint Peller Anna, Szabó P. Szilveszter, Ember Márk, Homonnay Zsolt és Sándor Péter.
A jótékonysági előadásra a jegyek 4.000, illetve 3.500 forintos áron kaphatók.

A törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Központban február 24-én, szombaton 10:00 és 12:00 között KISECSET foglalkozás lesz, ahol előbb Iwona Lifsches: Ulla altatódala, majd 16 órától Leonid Afremov: Egy esernyő alatt című meséjét festhetik meg a gyerekek a Képfestők csapata, Endrődy Orsolya iparművész és Kiss Mónika grafikus segítségével.

A biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központban szombaton 10:00 -11:00, valamint 11:30 – 12:30 között robotika workshop lesz a Logiscool programozósuli szervezésében kék és rózsaszínű (fiú és lány) mBot robotokat lehet építeni, és megtanulni a programozásukat, kihasználva a robotok minden képességét, az infraérzékelőket, LED-eket és ultrahangos távolságmérőket. Kihívás, izgalom és móka, igazi, kihagyhatatlan robotos kaland! És a végén egy hatalmas mBot robot verseny! A program 8–14 éves gyermekeknek ajánlott. A részvétel regisztrációhoz kötött.

Február 24-én este 6 órától kerül sor a „Gyerekek a gyerekekért” elnevezésű jótékonysági koncertre a Klauzál Házban, aminek korábbi koncertjeinek bevételéből eddig  a gyermekklinika  daganatos gyermekei, cukorbeteg gyermekei és a gyermek intenzív osztály súlyosan beteg  gyermekei részesültek támogatásban. A Gyerekek a Gyerekekért Alapítvány ebben az évben a  koraszülött osztály picike lakóit szeretné megajándékozni a  koncert bevételéből. A zenés-táncos koncerten fellép Tabatabai Nejad Flóra, Farkas Zsolti, Izsó Bogi, Matuska Tímea énekművész, a Florists együttes, Szentjobbi Endre és Tabatabai Nejad Petra táncművészek és az I. Golden Voice Hungary országos énekverseny díjazott kis tehetségei: Kiss Viktória, Prezsmer Flóra, Zsákai Réka, Köszörüs Sára, Darabos Lili, Mikes Zsüliett, Bölcskei-Molnár Sára és Mayer Bence.

A „Nád a házam teteje” című sláger is majd felhangzik sok más gyerekdal mellett az Alma együttes farsangi koncertjén február 25-én, vasárnap 11 órakor Érden, a Szepes Gyula Művelődési Központban. A koncertre már minden jegy elkelt.

Vasárnap 14:00 órától emlékeznek meg Biatorbágyon a magyarországi németek kitelepítésére, ami a második világháborút követően, 1946 és 1948 között zajlott le. Biatorbágyról is több száz család kényszerült otthona elhagyására. 14.00 órakor főhajtással veszi kezdetét a megemlékezés a Kitelepítési emlékműnél, majd 15.00 órától Emlékműsor lesz a Juhász Ferenc Művelődési Központ színháztermében, végül koszorúzás az emléktáblánál.

Oroszlánvadászat Budapesten! Pampalini, a nagy vadász Budapestre érkezik, és persze kalamajkákba keveredik, amiből csak a gyerekek segíthetik ki: le kell vadászniuk közel száz kőoroszlánt a Kálvin tértől a Lánchídig.  A Petőfi Irodalmi Múzeumnál oroszlános verseket tanulnak, a Károlyi-kertben pedig rajzfilmfigurákat színeznek ki, a József Attila utcai játszótéren levezetik a szafari fáradalmait, a legkitartóbbakkal pedig bömbölési versenyt tartanak a Lánchíd alatt. Mialatt a kicsik a kezükbe kapott oroszlánfotók segítségével felkutatják a vadakat, a felnőttek is megismerhetik a főváros ragadozós történeteit, és választ kaphatnak például olyan kérdésekre is, hogy hol bujkált az állatkertből kiszabadult oroszlán a 2. világháború idején? Bár a szombati sétára már minden jegy elkelt, a márciusi és az áprilisi időpontokra még lehet jelentkezni itt.

Farsangi bulira hívja gyerekeket a Pagony Könyvesbolt Budapesten február 24-én, szombaton délután 15 – 18 óra között. Lehet jelmezben és/vagy álarcban menni, de az sem gond, ha anélkül érkezik a gyerkőc, mert majd ott kap szép arcfestést – persze csak akkor, ha anya megengedi. Lesz kézműveskedés, táncolás, sütidíszítés. A rendezvény ingyenes!

Az idei színházi évad utolsó előadásként mutatják be február 24-én a Thália Színházban az Oscar című darabot. Az előadást a Sylvester Stallone főszereplésével készült ’91-es adaptáció tette ismerté, ám Csányi Sándor, a Thália Színház művészeti vezetője az előadás február 22-ei sajtótájékoztatóján elmondta, hogy „a mostani feldolgozásba olyan szójátékok és mellékszálak is bekerültek, amelyek az eredetiben nem szerepeltek.” A darab egy szappangyáros, Bertrand Barnier (Nagy Viktor) és felesége, Madame Barnier (Gubás Gabi) történetével kezdődik, akik nyaralni szeretnének menni két hónapra, és mindössze négy órájuk van összecsomagolni. A helyzet azonban bonyolódik, amikor kiderül: Barnier-nek nemcsak egy, hanem két lánya van és mindegyiknek meg szeretnék kérni a kezét, sőt még egy könyvelő is feltűnik, aki meglopta a munkaadóját. A főszereplők mellett a darabban játszik még Szabó Győző, Szabó Erika, Tóth Eszter, Fodor Annamária, Molnár Piroska, Mózes András és Hunyadkürti István is.

Címkék