Vers-elő a könyvtárban

A költészet napja tiszteletére Vers-elő címmel tartanak felolvasóestet a Csuka Zoltán Könyvtárban, ahol azután érdeklődtünk, olvasnak-e verseket manapság az emberek, és ha igen, kik? A fiatalok? Vagy az idősebbek? Meglepő válaszokat kaptunk.

Hasonló tartalmaink:

Saját és más költők verseinek a felolvasásával emlékezek a költészet napjára szerda délután a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban. A magyar költészet napját minden évben április 11-én, József Attila születésnapján ünneplik. A magyar költészet napjának apropóján, “Vers-elő” címmel, hat esztendeje indult útjára az a kezdeményezés, amelynek keretében bárki kiállhat a közönség elé, hogy felolvassa a kedvenc versét. Sajátját, vagy kedvenc költője versét.

Bencsik Judit, a könyvtár igazgatóhelyettese, a rendezvény szervezője szerint a legnépszerűbb továbbra is József Attila költészete, gondolatai korról-korra, korosztályról korosztályra ma is aktuálisak, érdekesek.

A rendezvényen zene is lesz: marimbán Juhász Balázs játszik. Hogy mi a marimba, és hogy milyen verseket olvasnak fel vagy mondanak el a résztvevők, interjúnkból kiderül!

Csuka Zoltán Városi Könyvtár

Április 15. 17 óra Érd, Hivatalnok utca 14.

 

 

Címkék