Százmillió útkarbantartásra

Százmillió forintot költ idén a város az utak karbantartására – erről számolt be ki T. Mészáros András sajtótájékoztatóján. (A listát alább közöljük.) A polgármester eloszlatott egy félreértést a szelektív kukák  kapcsán, és a közelgő Majális programja mellett az Érd női kézilabdacsapat utóbbi időben elért kimagasló eredményeiről is elismeréssel szólt. 

Hasonló tartalmaink:

Az elmúlt hetekben félreértések keringtek a szelektív hulladékkezelésről – kezdte sajtótájékoztatóját a polgármester. Emlékeztetett: az Érd és Térsége Hulladékkezelő Kft. 1.2 milliárd forintot nyert a szelektív hulladékgyűjtés fejlesztésére, amelyet később kukákra, komposztálóedényekre, gépkocsikra, tárolóeszközökre költhet. A polgármester elmondta, hogy a közbeszerzési eljárás elindult, de ez nem azt jelenti, hogy már megvannak a kukák: szeptember-október tájékán kaphatják meg azok, akik igényt tartanak rá. Hogy hol és pontosan mikor vehetők át az új kukák, arról később tájékoztat a városvezetés, addig marad a „zsákos” megoldás. 2015-től minden városnak át kellett állnia a szelektív hulladékgyűjtésre, ezért addig, amíg nincsenek meg a kukák, így gyűjtik be a szelektív hulladékot – tette hozzá a polgármester.

Kijavítják az utakat

T. Mészáros András az útkarbantartással folytatta: idén 60 millió forint értékben 5500 négyzetméternyi aszfaltburkolatot állítanak helyre, valamint 45 millió forintért javítják ki a murvás utakat. A polgármester hangsúlyozta, hogy az elmúlt két évben közel 50 kilométernyi új út épült Érden, ami 40 százalékos bővülést jelent. T. Mészáros hozzátette, hogy a teljes úthálózat lebetonozásához hozzávetőlegesen 30 milliárd forintra lenne szükség, amely a járdák és a felszíni vízelvezetés kiépítését is tartalmazza, ám erre egyelőre nincsenek meg a szükséges források.

Újságírói kérdésre a polgármester elmondta, hogy a földutak idén nem kapnak pormentesítő (kálium-kloridos) borítást, mivel ezt a kezelést az első esőzések leviszik az úttestről. Szerencsés esetben is csak hetekig tartana ki a pormentesítés, viszont a rosszabbik esetben két napot sem bír ki, az ebből következő rizikófaktor miatt az önkormányzat idén nem vállalta ezt.

A részletes útkarbantartási tervek itt és itt találhatók. A munkálatokat jövő héten (17. hét) kezdik el.

Szemétért adnak facsemetét

A polgármester egy környezetvédelmi kezdeményezésről is szót ejtett: április 18-án reggel 9 és 12 óra között minden zsák szelektíven gyűjtött szemét után egy facsemetét ad Kopor Tihamér a körzet képviselője. A kezdeményezést a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft., Érd-Elviramajor, és az Érd és Térsége Hulladékkezelő Kft. támogatja.

Elismerés kéziseinknek

A nyilvánosság előtt gratulált a polgármester az ÉRD női kézilabda csapatának, amely az EHF-Kupában ugyan kiesett az elődöntőben, de így is történelmi tettet hajtott végre , hogy a nemzetközi porondon a négy közé jutott. T. Mészáros András úgy fogalmazott: A lányok becsülettel helyt álltak az EHF-Kupában, idehaza is és idegenben is négy góllal kaptak ki az orosz Rosztov-Dontól, a másik bravúr, hogy a csapat bronzérmet szerzett a Magyar Kupában, valamint a bajnokságban is bejutott a legjobb négy csapat közé.

Would you like to replay the video?

Majális a Főtéren

Közeleg május elseje, így a Majális is, amelynek programját ismertette a polgármester.

11:00-tól – Játszanék Veled! című Mikola Péter zenés interaktív gyermekprogramja

12:00–15:00 – Tánc- és sportbemutatók
15:00-tól – Máté Ottília és növendékei nótaműsora
16:30-tól – Az Irigy Hónaljmirigy! műsora
17:20–17:45 – A Metronóm Dobiskola koncertje
18:00 – Járjad lábam! zenés-táncos műsor, melynek vezetője Nagy (NOX) Tomi
Majd T. Mészáros András mond köszöntőt, a koncertek előtt
18:30-től – az Animal Cannibals ad koncertet
20:00-től – Charlie élő koncertje

 

Címkék