Változások az óvodai beíratásban

Az óvodai beíratás menetében a korábbi évekhez képest jelentős változás, hogy az idei évtől a nemzeti köznevelésről szóló törvény alapján hároméves kortól kötelező az óvoda és a harmadik életév betöltésének határidejét augusztus 31.

Hasonló tartalmaink:

Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti. Az óvodai felvétel illetve átvétel minden esetben jelentkezés alapján történik. A beíratási kötelezettség alól felmentést is lehet kérni, amihez egy formanyomtatványt kell kitölteni, amit a jegyző hagy jóvá.

A beíratáshoz több dokumentum, illetve közokirat is szükséges, amiket a szülőknek mindenképpen magukkal kell vinni az intézménybe. A gyermek személyazonosságát igazoló Születési anyakönyvi kivonat, a gyermek TAJ kártyája és Lakcímbejelentő kártyája, valamint a szülő Lakcímbejelentő kártyája is szükséges, amivel igazolja, hogy érdi lakos.

A törvény alapján a beíratás elmulasztását az intézmény továbbítja és a jegyző értesíti a szülőt a mulasztásról.

Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai foglalkoztatása is biztosított Érden, több intézmény is szakosodott az ilyen jellegű feladatok ellátására. Beszédfogyatékos gyermeket minden óvodában fogadnak, nagyothallót a Kincses óvoda Fácán tagóvodájában. Enyhe értelmi fogyatékos, autisztikus gyerekeket az Ófalusi tagóvoda, a Szivárvány óvoda, a Kisfenyves és a Tusculanum tagóvoda fogad – mondta el Szénásiné Mészáros Márta a Kincses Óvoda vezetője.

Több olyan programot is szerveznek az óvodapedagógusok, ahol a szülő és a gyermek is megismerkedhet az intézménnyel, így szeptemberben már nem egy idegen környezet fogadja a legkisebbeket. A Szivárvány Óvoda a beiratkozási napokon tart majd nyílt foglalkozásokat, míg a Kincses Óvoda pedig egy külön nyitott napon áll az érdeklődő szülők rendelkezésére.

Az óvodai beíratásra április 20-án és 21-én várják a szülőket, hétfőn 8 és 15 óra között, kedden pedig 8 és 17 óra között lesz erre lehetőség az intézményekben.

Would you like to replay the video?

 

Címkék