« Az élet sója

A Gabonaagy egy az Egyesült Államokban milliók által olvasott bestseller könyv, amely szerzője orvosi körökben is elismert ideg- és táplálkozástudományi szakember, Dr. David Perlmutter. A könyv a Still Alice című Oscar és Golden Globe díjjal is jutalmazott filmnek az alapjául szolgál, és az Alzheimer-kórt mutatja be.
A könyv egy táplálkozási útmutatóként is szolgál, amely egyszerű életvezetési recepteket kínál az Alzheimer-kór, a depresszió, a szorongás, a hiperaktivitás és a feszengés ellen. Dr. David Perlmutter könyvének alcíme magába sűríti az üzenetének lényegét: Az igazság a lisztről, a szénhidrátokról és a cukorról, agyunk csendes gyilkosairól. Tényleg a cukor és a glutén tehet mindenről?
Felmerül a kérdés, hogy őseink idejében, amikor egy jó nagy karéj kenyér volt az ebéd a szalonna és hagyma mellett, akkor nem jelentett problémát a glutén.
Válaszokat és gluténmentes recepteket Huszár Zsuzsa, cukormentes életszakértő ad az alábbi interjúban.