A Föld Napja Érden

Idén ünnepli 25. szülinapját a magyarországi Föld Napja mozgalom április 22-én. Érden a Főtéren interaktív játékkal hívják fel a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

Hasonló tartalmaink:

A Föld Napja mára az egyik legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulás lett a világon; cselekvő ünnep, amely jövőnkről szól. Természetesen Érd sem marad ki a jeles napból, negyedszer rendezik meg városunkban. Idén – mint mostanában oly sokszor  – a szelektív hulladékgyűjtésre helyezik a hangsúlyt.

Április 22-én a Föld Napját városunkban a Főtéren ünneplik, ahol közel 900 gyermek tájékozódhat a világról 16 interkatív játék segítségével. Megismerkedhetnek a szelektív hulladékgyűjtéssel és a környezetvédelem legalapvetőbb formáival, így a tudatos vásárlással és energiafogyasztással is. A résztvevő gyermekek ajándékot is kapnak – mondta el Bada Zoltán, a Föld Napja érdi szervezője, a Fidesz Zöld Tagozatának elnöke.

 

Ez már az ötödik érdi föld napi alkalom lesz. Az idei rendezvény különlegessége, hogy fát ültetnek az idei Érd szépe szépségverseny győzteseinek közreműködésével.

Bada Zoltán a rendezvény szervezője a Föld Napja kapcsán elmondta, várják az önkénteseket a májusi országos „TeSzedd” akcióra, hiszen Érd a korábbi évekhez hasonlóan idén is csatlakozik ehhez a környezetvédelmi programhoz.

Képünkön gyerekek a Főtéren felállított interaktív játékkal  

Hallgassa meg a Bada Zoltánnal készített interjút!

fotók: Boros Sándor

Címkék