Traktorral a Hargitán
2018
ápr. 26

Traktorral a Hargitán

Harminckilenc Batthyány sportiskolás diák, tanáraik és szülők ünnepelték a Föld napját Székelyföldön: felmásztak az 1801 méter magas Madarasi Hargitára, érdi bőtermő meggyfát ajándékoztak tibódi vendéglátóiknak, kirándultak a parajdi sóbányához és Petőfi körtefájához. Négy nap alatt számtalan csodáját tekintették meg Székelyföldnek.

Tovább...
A mi bolygónk, a mi felelősségünk
2018
ápr. 21

A mi bolygónk, a mi felelősségünk

A mi bolygónk, a mi helyünk, a mi felelősségünk – ez volt a mottója a Magyar Földrajzi Múzeum Föld napi rendezvényének, melynek fókuszában a biodiverzitás állt. Idén is színes családi programokkal, filmvetítéssel várták az érdeklődőket, akik tanúi lehettek egy juharfa elültetésének, és megtudhatták többek közt azt is, mi fán terem a mesterséges denevérodú, és miért válik egyre divatosabbá ez az eszköz.

Tovább...
Föld napi meglepetések
2018
ápr. 20

Föld napi meglepetések

Öko-akadályversennyel ünnepelte több mint hétszáz érdi óvodás és iskolás a Föld napját, Érd városa és az Ö.t.h.é.t. Egyesület Pest Megyei Tagozata szervezésében. A rendezvény fókuszában a szelektív hulladékgyűjtés állt. A gyerekeket tizenkét állomás várta: kipróbálhatták többek közt a PET-prést, a környezetbarát palacktekét, versenyezhettek, ki szelektálja hamarabb a hulladékot, és a tudásukat is tesztelhették az öko-totón.

Tovább...
Esőkabátból fülbevaló
2018
ápr. 19

Esőkabátból fülbevaló

Játék a formákkal, színekkel, anyagokkal – méghozzá olyan anyagokkal, amelyek egy átlagos háztartásban a kukában vagy a szelektív gyűjtőben végzik. Póthné Viczing Gabi azonban dekoratív ékszert készít még a bicikligumiból is. Alkotásaiból ma nyílt kiállítás a régi Parkvárosi Közösségi Házban, egy Föld napi program keretében, a Szociális Gondozó Központ szervezésében.

Tovább...
Három nap a Földért
2018
ápr. 16

Három nap a Földért

Április 22-én ünnepeljük a Föld napját. Ebből az alkalomból világszerte különféle rendezvények hívják fel a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Csütörtöktől szombatig Érden is több program várja a gyerekeket, családokat, a város és az Ö.T.H.É.T Egyesület, a Magyar Földrajzi Múzeum, valamint a Szociális Gondozó Központ szervezésében.

Tovább...
A Földért énekeltek
2017
máj. 7

A Földért énekeltek

A Marianum iskola is csatlakozott az Énekelj a Földért! akcióhoz, melynek keretében a világ 27 országában több mint 122 ezer magyar ember egy időben elénekelt dallal hívta fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Tovább...
Föld napja a múzeumban
2017
ápr. 24

Föld napja a múzeumban

Gyerekprogramokkal, előadásokkal, filmvetítéssel várta a családokat a Magyar Földrajzi Múzeum szombaton, a Föld napi rendezvényén. Ezen a napon adták át a Duna-part és az érdi magaspart élővilágát bemutató diorámát is.

Tovább...
Környezettudatosság a zámori iskolában
2017
ápr. 24

Környezettudatosság a zámori iskolában

Környezettudatossági projekthetet tartanak a pusztazámori általános iskolában. Már tízedik éve minden évben bekapcsolódik ebbe a programba az intézmény, bár korábban másként nevezték. Mindennap más-más témát járnak körül, hétfőn például a Föld napjához kapcsolódtak a feladatok, kedden pedig a víz van a fókuszban.

Tovább...
Föld napja, hetedszer
2017
ápr. 24

Föld napja, hetedszer

Öko-akadályversennyel várta a gyerekeket Érd önkormányzata és az Ö.t.h.é.t. Egyesület Pest Megyei Tagozata péntek délelőtt, a Föld napi rendezvényen. A gyerekek kipróbálhatták a palackprést és a papírcsocsót, a PET-palackos lengőtekét, és még számtalan, a környezetvédelemhez kapcsolódó játékot.

Tovább...
Föld napja a főtéren
2017
ápr. 18

Föld napja a főtéren

Két nagyszabású rendezvénnyel ünnepli Érd a Föld napját: a főtéren pénteken öko-akadályverseny várja a gyerekeket, az Ö.t.h.é.t. Egyesület szervezésében, míg szombaton a Magyar Földrajzi Múzeum rendez családi napot, játékokkal, előadásokkal, filmvetítéssel és kézműveskedéssel.

Tovább...