Föld napi meglepetések

Öko-akadályversennyel ünnepelte több mint hétszáz érdi óvodás és iskolás a Föld napját, Érd városa és az Ö.t.h.é.t. Egyesület Pest Megyei Tagozata szervezésében. A rendezvény fókuszában a szelektív hulladékgyűjtés állt. A gyerekeket tizenkét állomás várta: kipróbálhatták többek közt a PET-prést, a környezetbarát palacktekét, versenyezhettek, ki szelektálja hamarabb a hulladékot, és a tudásukat is tesztelhették az öko-totón.

Hasonló tartalmaink:

A rendezvényt T. Mészáros András nyitotta meg, hangsúlyozva: már gyermekkorban hozzá kell szoknunk a környezetvédelemhez, a környezettudatos életmódhoz.
Érden egy fontos környezetvédelmi beruházás előkészítés alatt áll, egy pedig nemrég elindult – tudtuk meg T. Mészáros Andrástól. Előbbi a 60 milliárd forintos útépítési program, amelynek keretében leaszfaltozzák az érdi földes utcákat. Ez egy nagy környezet- és egészségvédelmi beruházás lesz, hiszen a szálló por mennyisége lecsökken majd – hangsúlyozta T. Mészáros András. Nemrég indult egy 2,8 milliárdos, környezetvédelemmel kapcsolatos beruházás is: ennek keretében Érd és térsége hulladékgazdálkodási rendszerét fejlesztik – kevesebb hulladék került majd a lerakóba, és több hasznosulhat újra.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ahhoz, hogy e célok megvalósuljanak, elengedhetetlen a szemléletformálás, ami – mint azt Bada Zoltán, az Ö.T.H.É.T. Egyesület Pest Megyei Tagozatának elnöke, a rendezvény főszervezője tudósítónknak hangsúlyozta – gyermekkorban a legsikeresebb; rajtuk keresztül a felnőttek is könnyebben elérhetők.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A Föld napján sok új információval gazdagodtak a gyerekek – és nem csak a legkisebbek. Ismerőssel is találkozhattak az öko-akadályversenyen: Pingvin Pityuval, akivel kezet rázhattak és fotózkodhattak.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A rendezvény vendége volt a Kertbarát Kör: Németh Antal elnök játékkal várta a gyerekeket.  A regisztrációs sátorban pedig Kerepesi Réka,  Pest Megye Szépe segédkezett, aki – mint az ÉrdMostnak elmondta – nagyon fontosnak tartja a környezettudatos életmódot. Az ÉTH hulladékprést, az ÉTV pedig hideg, frissítő vizet hozott a gyerekeknek.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A rendezvény támogatói:
Xeless, ÉTV, ÉTH, Összefogás Egyesület, Érdi Horvát Önkormányzat, Inter-Ambulance Zrt., Érd Médiacentrum

Címkék