Három nap a Földért

Április 22-én ünnepeljük a Föld napját. Ebből az alkalomból világszerte különféle rendezvények hívják fel a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Csütörtöktől szombatig Érden is több program várja a gyerekeket, családokat, a város és az Ö.T.H.É.T Egyesület, a Magyar Földrajzi Múzeum, valamint a Szociális Gondozó Központ szervezésében.

Hasonló tartalmaink:

Csütörtök: hulladékból ékszert, fából gyerekjátékot

A TIARA-alkotóház (Tárnoki Interaktív Absztrak Regionális Art) munkáiból nyílik kiállítás a régi Parkvárosi Közösségi Házban, csütörtökön, délelőtt tíz órakor. Mint Kiss Sándor szociálpedagógustól, a rendezvény főszervezőjétől megtudtuk, a kiállított ékszerek mindegyike újrahasznosított (eredetileg kidobásra szánt) anyagokból készült. A Szivárvány óvoda apróságai rövid műsorral, a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ Csengettyű Együttese pedig koncerttel készül erre az alkalomra, a Kertbarát Kör elnöke, Németh Antal pedig különféle magokat, terméseket mutat be a közönségnek.

Az Éltető Értékeinkért Egyesület a gyerekeket környezetbarát közösségi játékokkal és kézműves programmal várja a Bajcsy-Zsillinszky út 204-206 szám alatt.

Tiara-Alkotóház3-703x1024

Péntek: öko-akadályverseny, Pingvin Pityuval és Pest Megye Szépével

Idén is megrendezi a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő és megismertető öko-akadályversenyét Érd főterén az Ö.T.H.É.T. Egyesület Pest Megyei Tagozata és Érd városa. A Föld napi rendezvényre óvodás, kisiskolás gyermekeket, illetve családokat várnak.

– Nyolcadik alkalommal szervezzük meg öko-akadályversenyünket, amelynek tizenkét állomásán tíz-tíz fős csapatok versenyeznek. Több mint hétszáz gyermeket várunk az érdi óvodákból, iskolákból. Vendégünk lesz idén is Pingvin Pityu, aki vidám dalokkal szórakoztatja majd a gyerekeket, és Kerepesi Réka, a I. Pest Megye Szépe verseny királynője – maga is érdi lakos –, aki az egyik állomáson fogadja a gyerekeket – mondta érdeklődésünkre Bada Zoltán, az Ö.T.H.É.T. Egyesület Pest Megyei Tagozatának elnöke, hozzátéve: az ÉTV jóvoltából friss víz, a támogatók segítségével pedig meglepetések, finomságok várják a gyerekeket.

Hallgassa meg a Bada Zoltánnal készült interjúnkat!

Print

 Szombat: Föld napja a Magyar Földrajzi Múzeumban

A Magyar Földrajzi Múzeum harmadik alkalommal rendezi meg Föld napi programját. Az idei rendezvény fő témája a biodiverzitás – azaz a faji sokszínűség, biológiai sokféleség – lesz.

A programok két órakor kezdődnek: biodiverzitás kiállítás és családi fejtörő, a Szamóca kiskertész tanoda interaktív programja, kézműves foglalkozások, madártani ismeretek, illetve a Herman Ottó Vándor Tanösvény várja a gyerekeket a múzeumkertben és az épület tetőterében. A legkisebbeket a Mese Batyu Társulat bábelőadása szórakoztatja majd, a Da Vinci Learning pedig filmeket vetít a gyerekeknek a globális felmelegedés, illetve a környezetszennyezés témakörében. A Föld napján egy fa elültetésére is sor kerül a múzeum kertjében. Az ingyenes családi programok délután öt óráig tartanak majd.

föld-napja2018-731x1024

+1 budapesti program:

Olvadó jövőnk címmel nyílik kiállítás pénteken az érdi Kércz Tibor és Komáromi Csaba fotóiból a Magyar Természettudományi Múzeumban. A kiállítást Áder János köztársasági elnök nyitja meg.
Meghívó az Olvadó jövőnk fotókiállításra
(Fotónk a tavalyi öko-akadályversenyen készült)

 

Címkék