Föld napja a múzeumban

Gyerekprogramokkal, előadásokkal, filmvetítéssel várta a családokat a Magyar Földrajzi Múzeum szombaton, a Föld napi rendezvényén. Ezen a napon adták át a Duna-part és az érdi magaspart élővilágát bemutató diorámát is.

Hasonló tartalmaink:

Másodízben tartott Föld napi rendezvényt a Magyar Földrajzi Múzeum. A szombat délután gyerekek és felnőttek számára egyaránt különleges programokat tartogatott: a kicsik kézműveskedhettek, végigkövethették Mimó és Csipek, a két kis bábfigura kalandjait az erdőben.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Részt vehettek Sipos György interaktív biológia-showjában, amelynek keretében kagylókat és csigákat válogathattak, belekukucskálhattak az élő pajorokat tartalmazó ládikába, megismerkedhettek a madarak hangjával, és megtanulták, miben különbözik a vadon élő állatok szeme.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A rendezvényre kitelepült a WWF Élő Duna turnéja is: a gyerekek egy életnagyságú társasjáték szereplőiként tudhattak meg tényeket és érdekességeket az élővizekről.

 SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ezen a napon adták át a múzeum új diorámáját is, amely a Duna-part és a magaspart élővilágát mutatja be a látogatóknak. A diorámáról prof. dr. Fűköh Levente egyetemi magántanár beszélt a közönségnek. Akár egy Duna-parti kirándulás tervezésekor, akár utána, de mindenképp érdemes tanulmányozni így is e terület gazdag élővilágát.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Míg a gyerekeket játékos show, társasjáték, bábelőadás és kézműveskedés várta, a felnőtteknek Kröel-Dulay György, az MTA Ökológiai Kutatóközpont tudományos főmunkatársa tartott előadást arról, hogyan hat klímaváltozás a növényvilágra,   majd Zsebeházi Gabriella kutató (Országos Meteorológiai Szolgálat) beszélt a jövő éghajlatának vizsgálatáról, és arról, mire számíthatunk századunkban. Ezt követően a Before the Flood – Özönvíz előtt című filmet láthatták a látogatók.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Ha minden ember olyan színvonalon élne, mint egy átlagos amerikai állampolgár, nem egy, hanem három és fél Föld bolygóra lenne szükségünk, hogy eltartson minket – hangsúlyozta Mácsai Anetta, a múzeum igazgatóhelyettese, hozzátéve: rendezvényükkel arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy ne csak ezen, hanem a többi 364 napon is legyünk környezettudatosak, és tegyünk meg mindent azért, hogy élhető bolygót hagyjunk gyermekeinkre, unokáinkra, hiszen ezért mi magunk is sokat tehetünk.

Címkék