A Földért énekeltek

A Marianum iskola is csatlakozott az Énekelj a Földért! akcióhoz, melynek keretében a világ 27 országában több mint 122 ezer magyar ember egy időben elénekelt dallal hívta fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Hasonló tartalmaink:

Gyújts egy gyertyát a Földért – énekelték a Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola első és második osztályos diákjai (képünkön) április 21-én. A gyerekek nemcsak a Föld napján, hanem az április 24-28. között megrendezett fenntarthatósági témahét keretében is előadták a dalt. Ezekben a napokban a tanórák középpontjában a környezetvédelem állt.

– A katolikus hithez hozzátartozik, hogy a teremtett világ védelmére odafigyeljünk. A Szentatya már évekkel ezelőtt felhívta a figyelmet ennek fontosságára – hangsúlyozta lapunknak Takácsné Tóth Noémi, az iskola igazgatója, hozzátéve: ebben az öt napban különböző környezetvédelmi témákkal foglalkoztak a diákok a különféle tanórákon – és nemcsak biológia-, környezetismeret- vagy fizikaórán, hanem nyelv- vagy épp technikaórán is. A felső tagozatosok a környezettudatos életmóddal, természeti kincseinkkel, az alsósok az állatok szeretetével, védelmével foglalkoztak kiemelten.

(Érdi Újság)

Címkék