Megkezdődött az érettségi

A mai napon megkezdődtek az érettségi vizsgák. Országszerte 108,5 ezer diák érettségizik, Érd három középiskolájában pedig több száz tanuló ad számot tudásáról a közép- és emelt szintű érettségin. A hétfői magyar után kedden matekból, szerdán történelemből, csütörtökön angol nyelvből vizsgáznak a diákok, ezt követi a választott tárgy, illetve az ágazati érettségi.  Az írásbeli vizsgák május 26-ig tartanak.

Hasonló tartalmaink:

A középszintű szóbeli vizsgák június 19-től 30-ig zajlanak majd. Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdő időpontja június 8., a végső időpontja pedig június 15. Érden két intézmény, a VMG és a Kós Szakképző Iskola emelt szintű vizsgahelyként is működik – e két iskola tehát külsős érettségizőket is fogad.

Az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban 161 végzős diák érettségizik, és mintegy 110 tizedik és tizenegyedik évfolyamos tanuló tesz előrehozott vizsgát idegen nyelvből vagy informatikából. Minden végzős legalább egy emelt szintű érettségit is tesz – tudtuk meg Szilasné Mészáros Judit igazgatónőtől, aki elmondta azt is: a diákok 93 százaléka tanul tovább felsőfokú intézményben.

Az Érdi SZC Kós Károly Szakképző Iskolában 54 diák érettségizik; ők ágazati érettségit is tesznek. Emelt szinten két tanuló vizsgázik – mondta érdeklődésünkre Dózsa Lajos igazgató, akitől megtudtuk azt is: továbbtanulóik vagy újabb szakmát választanak, vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, a Testnevelési Egyetemet, illetve a Dunaújvárosi Egyetemet jelölik meg.

Az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumban 50 végzős diák érettségizik. Olyanok is vannak, akik szintemelő vagy ismétlő érettségit tesznek – tudtuk meg Pintérné Bernyó Piroska igazgatónőtől. A diákok közül sokan jelentkeztek emelt szintű érettségire. A diákok műszaki pályákra, bölcsész szakokra, illetve tanárnak készülnek.

– A matematikától nagyon félek. Nagyon sokat gyakoroltam otthon, remélem, sikerül – mondta az ÉrdMost tudósítójának egy gárdonyis érettségiző a magyar vizsga megkezdése előtt. – A hétvégén még matekoztam, de próbáltam pihenni is – mondta Barbara. Osztálytársnője, Andrea, inkább a történelemtől fél:
– Jó vagyok belőle, de nem szeretem, ezért is tartok tőle. Leginkább matekból készültem – árulta el.

Címkék