Fagyinap: régi idők ízei a Patakiban pénteken

Pénteken fagylatnap lesz. Azért éppen május 8-án, mert a május római számmal egy V-betűt formál, ami úgy néz ki, mint egy tölcsér, a 8-as pedig a két gombóc fagyira hasonlít – legalábbis a fagylatnap kitalálói szerint. Féláron lehet majd fogyasztani a résztvevő fagyizókban. A Patakiban előveszik a régi fagyirecepteket. 

Hasonló tartalmaink:

Pataki Ádám is elkötelezett a kézműves magyar fagylatok népszerűsítése mellett. Jó a cukrászdának, és a jó a vásárlónak is, ha megtapasztalhatja a különbséget egy jégkrém, egy klasszikus „csavarós” fagyi és a kézműves fagylalt között – mondta a cukrászmester. A kézműves fagylalt igazi főzött fagylatot jelent, ezen belül a kézműves gyümölcsfagylalt legalább 30 százalékban tényleg gyümölcsöt tartalmaz, nem ízesítőt – tette hozzá.

A cukrászmester felidézte: volt már idén fagyifesztivál. A Pataki csapata ott is helyt állt, különleges fagylaltokat vittek a Syma Csarnokba. Május 8-án pedig 30-féle fagylatot fognak kínálni a egész nap. Feltámasztanak rég eltűnt fagyikat is. Ez a vásárlók igénye volt – mondta Pataki Ádám. Túró, rizs, rumosdió, puncs, mákfagyi – jól megfér az újdonságok – a kapros fehér csokoládé, korianderes meggy, epres-sajtos, mangós sárkánygyümölcs – mellett.

Korábban a Patakiban nagy sikere volt a Café Gourmand Hétnek is.  Az idősebbek a karamelles tejcsokoládéra, a fiatalok a mangós-maracujás, meg a robbanócukros finomságokra mentek. A sikeres kóstolófalatokból készült süteményeket rövidesen az étlapon látjuk viszont. Pisztáciás-epres kiskocka és a mangó-maracuja ízesítésű desszert  nagyobb méretben és kapható lesz – ígéri Pataki Ádám.

A különleges kezdeményezés pár éve indult Magyarországon, melynek lényege, hogy május 8-án, a Fagylalt napján minden résztvevő fagyizóban féláron lehet fagyizni. További célja, hogy a fagyizók egy, a környezetükben lévő közintézményt, például kórházat vagy óvodát is meglepjenek pár gombóccal. Így akár a hátrányosabb helyzetű emberek is részesülhetnek a fagyi örömében.

Az akcióban résztvevő fagyizók matricát ragasztanak ki, amiről már messziről látni lehet, hol kaphatók a kedvező árú gombócok. Érden és környékén eddig a következő fagyizók csatlakoztak a kezdeményezéshez:

ÉRD, Balatoni u. 71.    Korona cukrászda
ÉRD, Balatoni út 61.    Pataki cukrászda
ÉRD, Budai u. 13., Stop shop    Deniz büfé Spirale Gelato
ÉRD, Felső u. 58.    Soós Pékség
ÉRD, Riminyáki út 64.    Kati Mami Pékség

DIÓSD, Balatoni u. 3.    Osváth Cukrászda
DIÓSD, Bartók Béla u. 5/B.    Pink Frog Diósd
DIÓSD, Szent István tér 7.    Red Rose Place kávézó

SZÁZHALOMBATTA, Damjanich u. 62.    Mohácsi Cukrászda
SZÁZHALOMBATTA, Erkel krt. 1/D    MammaMia Fagyizó
SZÁZHALOMBATTA, Piac tér D/8.     Mohácsi Cukrászda

TÖRÖKBÁLINT, Baross Gábor u. 1.    Tücsi-süti cukrászda

A Fagylalt napján résztvevő fagyizók péntekig bővülő listája itt található!

 

Címkék