Indul a házi átemelők telepítése

Megkezdődik a házi átemelők telepítése, a munkák még idén őszre befejeződnek – mondta sajtótájékoztatóján T. Mészáros András. A város polgármestere beszélt a Darukezelő utcai óvodaépítésről, és meglévők felújításáról, valamint a várost megtisztító Te Szedd! akcióban való részvételre is buzdította az érdieket. A városvezető szót ejtett az érdi járásbíróság létrehozásáról is.

 

Hasonló tartalmaink:

Telepítik a házi átemelőszivattyúkat azokon a helyeken Érden, ahol nagyok a szintkülönbségek az utcai gerichálózat és a telekszint között. A munka körülbelül 700 háztartást érint – tájékoztatott T. Mészáros András. Az érintetteknek levelet küldenek. A munkák május végén kezdődnek és ősszel be is fejeződnek.

Térfigyelő kamerákat telepítenek

T. Mészáros András azt is elmondta, hogy 141 millió forintot használhat fel a város a 2011-es költségvetés pénzmaradványából. Ebből a többi között jut pénz az ófalusi artézi kút üzemeltetésére, műemlékvédelemre, új térfigyelő kamerák telepítésére. A kamerákkal kapcsolatban hangsúlyozta: olyan berendezéseket szeretnének, amelyek azonosítják a rendszámokat. Ezekkel ugyanis könnyebben kiszűrhetőek a lopott járművek.

Felújítják az óvodákat

Érd polgármestere óvodafejlesztésekről- és építésről is beszámolt. Azt mondta: mintegy 600 millió forintot szánnak arra, hogy a Darukezelő utcában teljesen új óvodát építsenek. (Erről a közgyűlés márciusi ülésén született döntés.)  A Fácán közi óvodát is felújítják és a Tárnoki úti óvoda épületét is rendbe teszik még ebben az évben. A polgármester szerint később a Felső úti óvoda munkái is elkezdődhetnek.

Szépítsük együtt a várost!

T. Mészáros András azt is mondta, hogy Érd is csatlakozott az országos szemétszedési akcióhoz, a Teszedd!-hez. A polgárőrség, a polgármesteri hivatal és mind a 12 egyéni képviselő is részt vesz a hét végi akcióban.

Jöhet a bíróság

Érd polgármestere üdvözölte, hogy járásbíróságot hozhatnak létre Érden. Azt mondta: a területet biztosítják. T. Mészáros András szerint a régi rendőrségi épület például alkalmas lehet a bíróság helyszínének. Az erről szóló törvénymódosító javaslatot a napokban nyújtotta be Aradszki András, térségünk országgyűlési képviselője.

Would you like to replay the video?

 

Címkék