Az érdi gáton készültek az Ultrabalatonra

Több érdi csapat is nevezett a május utolsó hétvégéjén megrendezendő Ultrabalatonra, melyre 2030 perces folyamatos váltófutással készültek a Duna gátjának érdi szakaszán.

Hasonló tartalmaink:

futas_2Az Ultrabalaton hazánk egyik legnépszerűbb sporteseménye, egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye. A versenyre több érdi csapat is nevezett és Simó Károly alpolgármester (Fidesz-KDNP) is az egyik csapat tagjaként indul a megmérettetésen. A 2030 perces futás május 9-én szombaton 0 órakor vette kezdetét az érdi gáton, és vasárnap reggel nem sokkal ¾ 10 előtt ért véget. A futók óránként váltották egymást, ez idő alatt körülbelül két gátkört tettek meg. Az alpolgármester sikeresnek ítélte a 2030 perc futást. 

Hallgassa meg Simó Károllyal készült interjúnkat!

Természetesen Zelcsényi Miklós, az Ultrabalaton versenyigazgatója sem szeretett volna kimaradni a futásból, hiszen az Ultrabalatonon nem tud indulni. Az Ultrabalaton május 29-étől 31-éig tart. A nevezés már lezárult, de azok, akik most kaptak kedvet a futáshoz, és nem szeretnének kimaradni, azok 31-én lefuthatják az UB félmaratont, így valamelyest ők részesei lehetnek az eseménynek.

Would you like to replay the video?

Címkék