Süssön rá a nap! Korszerűbb lesz a Bolyai

Kisebb fűtésszámla, megújuló energiaforrás, szebb és komfortosabb környezet. Ezeknek az elvárásoknak kell megfelelnie a Bolyai János Általános Iskolának a a nemrég indult beruházás után. Teljes nyílászárócsere és hőszigetelés az épületen, valamint a fűtés teljes rekonstrukciója a felújítás eredménye. Napkollektor is lesz. Az áprilisban indult építkezés részleteiről az intézmény igazgatóját kérdeztük.

Hasonló tartalmaink:

Egy országos szintű, az iskolák energiahatékonyságát támogató pályázat keretében nyert pénzt három érdi tanintézmény a közelmúltban. (A pályázat célja a környezetterhelés csökkentése, a megújuló energiaforrások arányának növelése, ezáltal pedig az iskolák költségeinek a csökkentése illetve a tanulók és a pedagógusok munkakörülményeinek a javítása.) Városunk egyik kedvezményezettje a Bolyai János Általános Iskola volt, ahol április elején a beruházás látványosabb része is elkezdődhetett. Teljes nyílászárócsere és hőszigetelés az épületen, valamint a fűtés teljes rekonstrukciója a felújítás eredménye.

Emellett az iskola úgynevezett “B” épületére 176 db napkollektort is felszerelnek, ami az említett épületrész melegvíz ellátását szolgálja majd. Mint azt az igazgatónő elmondta, az 1970-es években épült iskolában korábban nem volt szigetelés, időközben a nyílászárók is elavultak, vagyis az intézmény fenntartása cseppet sem volt költséghatékony – fogalmazott Baranyi Teréz.

Hozzátette, hogy a beruházás az előzetes tervek szerint július közepén zárul le, minek következtében nem csak egy korszerű iskolába járhatnak majd a gyerekek, hanem egy szebb iskolában tanulhatnak.

Would you like to replay the video?

Címkék