TeSzedd! – amiket találtak, őket is meglepte

A város több pontját is szedték a szemetet a hétvégén az idén immár ötödik alkalommal meghirdetett “Teszedd!” akció keretében. A TeSzedd!, avagy az Önkéntesen a tiszta Magyarországért az ország egyik legnagyobb mozgalma, melynek legfőbb célja, hogy minél több emberben felébressze a vágyat a tisztább környezet iránt.

Hasonló tartalmaink:

vlcsnap-2015-05-18-17h50m34s208Országosan idén mintegy 115 ezren regisztrálták magukat előzetesen a “Teszedd!” hétvégi akciójára. Területi megosztás szerint ez azt jelentette, hogy a péntektől vasárnapig tartó időszakban az ország közel 1700 pontján takarítottak az önkéntesek. A programhoz – a korábbi évekhez hasonlóan – városunk is csatlakozott. A helyi iskolák diákjai, civil szervezetek illetve magánszemélyek az önkormányzat közreműködésével szedték a szemetet három napon át.vlcsnap-2015-05-18-17h53m19s61

Bada Zoltán, az akció egyik érdi szervezője elmondta, hogy bízik benne, ha nem is teljesen, de ezekkel az akciókkal hatékonyan csökkenteni lehet a szeméthalmok mennyiségét környezetünkben. Bada Zoltán lelkes csapata segítségével szombat délelőtt a Tárnoki úti kiserdőben gyűjtötte a hulladékot.

vlcsnap-2015-05-18-17h51m05s249Mint azt a már rutinosnak mondható szemétszedők hozzátették, a szokásos hulladéktípusok mellett sok olyan dolgot is találtak, ami még őket is megdöbbentette. Ilyen volt például ez, a képeken is jól látható szélvédőkupac.vlcsnap-2015-05-18-17h52m00s48

A város északnyugati részén, az Érd és Sóskút közötti területen az Érdi Hendikep Futókör, valamint a Fenyvesüljünk Egyesület által toborzott aktivistákkal találkozhattunk. Mint mondták, ők sem unatkoztak a délelőtt folyamán, egy konténernyi és még vagy húsz zsák szemetet gyűjtöttek össze.

Az akcióhoz csatlakozó önkéntesek mindannyian egyetértettek abban, hogy elsősorban pénzügyi megfontolás áll az illegális szemétlerakás hátterében. Véleményük szerint, bár ők évről évre szívesen mennek takarítani, hosszú távon csak ez nem elegendő megoldás.

Az első adatok szerint a „Teszedd!” országos szemétgyűjtési akció idei érdi helyszínein közel 100 tonna hulladék gyűlt össze.

Would you like to replay the video?
Címkék