Mozdulj, Magyarország! Június 4-ig lehet jelentkezni

Ingyenesen megmérik fittségi szintünket  június 6-án, 8.30 órától az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában. Sportversenyt is tartanak: a Mozdulj, Magyarország! 2015 érdi rendezvényét. Június 4-ig lehet jelentkezni!

Hasonló tartalmaink:

A „Mozdulj, Magyarország” elnevezésű sportvetélkedőre életkortól ( 3 év feletti) és nemtől függetlenül 3 fős csapatok jelentkezését várják. 30 háromfős fős csapat versenghet a legfittebb cím elnyeréséért, – előzetes jelentkezés szükséges. A nevezéseket legkésőbb június 4-ig fogadják az aniko.horvath05@gmail.com címen. (Fel kell tüntetni a csapat  nevét, a csapattagok nevét és életkorát.)

Mi az a Hungarofit?

Hallgassa meg interjúnkat Mérey Ildikóval, a módszer kidolgozójával!

A motorikus próbákban elért teljesítmény összesített pontértékei alapján az egyén pillanatnyi fizikai fittségi szintje (általános fizikai teherbíró képessége) 0-140 ponthatár között hét Hungarofit fittségi kategóriába sorolható.

Az egyes motorikus próbákban megszerzett pontértékek számából azonnal megtudhatjuk:

– a fizikai fittségünk szintje eléri-e a mindennapi tevékenységünk hatékony elvégzéséhez szükséges fittségi szintet,
– a mindennapi tevékenységünk során leginkább igénybe vett izomsorok, izomcsoportok területén vannak-e, hiányosságaink, és ha igen akkor milyen mértékűek,
– a fittségi kategóriák értelmezése rámutat arra, hogy az egészséges létezés stabil elérése (megtartása) érdekében fejlesztő jellegű, vagy szinten tartató edzéstervet kell készíteni, ill. edzésmunkát végezni.

Az egyén fizikai állapotának szintjéről hiteles, megbízható, epidemiológiai szempontból számszerűsíthető adatokat szolgáltató mérési, pontértékelési és minősítési rendszer több mint másfél millió tanuló mérési eredménye alapján a gyakorlati életben bebizonyította objektivitását és megbízhatóságát. Ma már nemcsak az oktatás és az egészségügy területén dolgozó szakemberek, hanem az edzők és a sportolni vágyó polgárok is egyre szélesebb körben alkalmazzák. E módszerrel mért eredmények alapján hazánkban közel kettő millió vizsgálati eredményt értékeltük ki.

A Hungarofit fizikai fittséget minősítő motorikus próbarendszer tulajdonképpen két módszert takar:
– Hungarofit: 1 aerob fittséget mérő+6 izomerő fittséget mérő próba
– Mini Hungarofit: 1 aerob fittséget mérő+4 izomerő fittséget mérő próba

A kétféle mérési módszer egymással helyettesíthető.

Mindkét tesztrendszert a fizikai fittség vizsgálatához szükséges elsőrendű faktorokat méri, ezért az azonos (vagy közel azonos fizikai állapotban lévő fiatal), azonos minősítést kap.

További információk

A versenyről, feladatokról további részletes tájékoztató itt található!

 

Címkék