A brémai muzsikusok

A Grimm testvérek klasszikus meséjének, A brémai muzsikusoknak egy újraértelmezett változatát mutatták be a Szepes Gyula Művelődési Központban az érdi Dizseri Tamás Habilitációs Központ munkatársainak az ötlete nyomán a gondozottak szereplésével.

Hasonló tartalmaink:

A Habilitációs Központ gondozottjai számára nem újdonság a szereplés. Az évek óta létező színjátszókör vagy éppen a mostani darabban is felbukkanó Csengettyű Együttes tagjai rendszeres résztvevői a városi illetve egyéb országos rendezvényeknek. Ugyanakkor a pénteken debütált előadásban nem csupán ők, hanem sokan mások is színre léphettek.

Bleicherné Huszár Zsuzsa a darab rendezője elmondta, a legfőbb cél az volt, hogy minél többen részt tudjanak venni az előadásban. Mint hozzátette, így végül egy egészen új formát öltött a Grimm testvérek jól ismert meséje. Bleicherné Huszár Zsuzsa elárulta, bár az előadás minden egyes résztvevője nagyon lelkes volt, de támogatás nélkül, önerőből biztosan nem tudták volna megcsinálni az előadást.

Paróczai Zoltánné, a Habilitációs Központ vezetője elmondta, jóllehet a darabot az eredeti tervek szerint csupán egyszer szerették volna bemutatni, de már most kaptak meghívást egy következő előadásra.

Would you like to replay the video?
Címkék