Kezdődnek az útzárak az M7-es környékén

Érd polgármestere is csatlakozott a köztársasági elnök kezdeményezéséhez, amely bolygónk védelmét célozza -jelentette be T. Mészáros András sajtótájékoztatóján. Horváth-Szulimán Tibor, a  Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda vezetője az M7-es lehajtó átépítése kapcsán várható útlezárásokat, eltereléseket részletezte, és szót ejtett a szúnyogirtástól is. 

Hasonló tartalmaink:

T. Mészáros András a sajtótájékoztató elején maga is csatlakozott Áder János köztársasági elnök kezdeményezéséhez, amely azt célozza, hogy felhívja a világ vezetőinek figyelmét a Föld fokozottabb védelmére. Az év végén Párizsban gyűlnek össze a világ vezetői a klímaváltozás elleni nemzetközi összefogás megteremtése érdekében. A http://www.elobolygonk.hu/ oldalon bárki csatlakozhat a kezdeményezéshez. A cél 1 milliárd támogató aláírás összegyűjtése a világon – emlékeztetett a polgármester. – Ehhez Magyarországról nagyjából egymillió, Érdről körülbelül ötezer aláíróra lenne szükség – folytatta, hozzátéve: bízik benne, van legalább ötezer olyan felelősen gondolkodó érdi, aki aláírja a petíciót. A Közgyűlés egyébként múlt heti ülésén döntött arról, hogy Érd városa csatlakozik a kezdeményezéshez

Horváth-Szulimán Tibor, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda vezetője az M7-es lehajtó átépítése kapcsán várható útlezárásokat, eltereléseket részletezte.

Itt talál egy áttekintő térképet, ebben a cikkben pedig részletesen az összes várható lezárásról külön térképet is közlünk!

A kivitelező a munkákat négy ütemre bontotta: június 8-án megkezdődik a terület előkészítése, ennek részeként épületeket bontanak el, és növényzetet irtanak. Ezzel párhuzamosan a Magyar Telekom optikai hálózatának kiépítése is zajlik. A munkálatokat összehangolják a Bajcsy-Zsilinszky úton zajló csatornaépítési munkákkal. A Sóskúti úton és az Iparos úton is számítani kell járdák lezárására is.

A hónap végétől kezdődik a Hegesztő út átépítése. Ez egyirányú lesz, az Aszfaltozó utcát pedig lezárják.
Egyirányúsítják az Iparos úti aluljárót a Kádár utcától a Kárpitos utcáig. A városközpont felé érkezők lehajthatnak, de a Parkváros északi része a Szövő utcán keresztül lesz csak megközelíthető.

Változik a 732-es busz útvonala is.

A következő ütemben, július elején lezárják az M7-es autópálya le- és felhajtó ágát is. Az Érd-Budapest és Budapest-Érd forgalom megmarad, de lezárják a Balaton felé a felhajtóágat, illetve a Balatonról érkezők lehajtóágát. A fel- és lehajtás a tárnoki csomópontnál lesz lehetséges.
A műszaki iroda vezetője szólt még arról, hogy – megfelelő időjárás esetén – megkezdik a szúnyoggyérítést Ófaluban és a Duna mellett. A gyérítés során alkalmazott irtószer a Coratrin, amely a melegvérűekre, így emberre és háziállatokra ártalmatlan. A méhekre viszont veszélyes, ezért most is, mint minden alkalommal az érintett méhészeket értesítették a beavatkozás időpontjáról.

Would you like to replay the video?
Címkék