Útfelújítási munkák városszerte

A tavaszi, jó idő beköszöntével immár hónapok óta zajlanak különféle, közterületeken végzett munkálatok a városban. Az útfelújításokról, csatornázásról valamint az ezzel kapcsolatos forgalmi változások aktuális állásáról Simó Károly alpolgármester számolt be híradónknak.

Hasonló tartalmaink:

Az elmúlt, nagyjából másfél hónaphoz hasonlóan, interjúnk készítésekor is dolgoztak a gépek és a szakemberek a Diófa, Cseresznyefa, Eperfa utcák mentén. A több, rövidebb szakaszra bontott aszfaltozással – a tervek szerint – legkésőbb július közepéig végeznek, így ezt követően az Ürmös utcától egészen az Alsóerdősor utcáig jó minőségű úton közlekedhetnek majd az érdiek.

Az említett városrészhez hasonlóan szintén nagyobb szabású munka zajlik a Bajcsy-Zsilinszky út felső szakaszán, ahol jelenleg ugyan a szennyvíz-hálózat kiépítése történik, de a közeljövőben itt is elkezdődhet az út helyreállítása. Azonban amíg ez nem valósul meg, addig itt is forgalmi változásokat lehet tapasztalni. Az egyik fontos változás, hogy a közelmúltban a Salgói utcától a Daróci utcáig egyirányúsították a forgalmat.

A harmadik, szintén a nyár folyamán kibontakozó és talán a lakosság életét leginkább befolyásoló projekt, az M7-es autópálya le- és felhajtója körüli átépítés. Habár a munka kevésbé látványos része már itt is elkezdődött, komolyabb közlekedési változásokra csak július elejétől kell számítani.

Az alpolgármester elmondta, szintén a nyár folyamán szeretnék elkezdeni a Tetőfedő út eddig elmaradt aszfaltozását, valamint a Tárnoki út rekonstrukcióját is. Ezekkel párhuzamosan pedig kisebb vízelvezetési munkálatokra is számítani kell majd – tette hozzá Simó Károly, aki egyúttal a lakosság türelmét kéri, hogy a következő hónapok feladatait minél gördülékenyebben lehessen végrehajtani.

Would you like to replay the video?
Címkék