Sikeres tanévzáró után teltházas tanévnyitás a Kósban

A bizonyítványok kiosztásával, a legjobbaknak járó ajándékok átadásával, valamint egy rövid ünnepi műsorral tegnap délelőtt az érdi Kós Károly Szakképző Iskolában is lezárult a tanév.

Hasonló tartalmaink:

Weszprémy Barna, a Kós Károly Szakképző Iskola vezetője úgy fogalmazott, ez az év meglehetősen várakozásokkal teli volt, amiből – csak remélni tudja, – hogy a diákok minél kevesebbet érzékeltek. Ugyanis július elsejétől az intézmény a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Ceglédi Tankerületétől átkerül a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) fenntartásába.

A tanulmányi eredményeket értékelve az igazgató elmondta, a tanév ugyan tegnap délelőtt befejeződött, mégis van néhány tanuló, akiknek a nyáron sem csupán a kikapcsolódással kell majd törődniük, ha szeptembertől magasabb szintre szeretnének lépni, de a diákok túlnyomó többsége sikerrel vette az akadályokat. A Kós Károlyban érettségi, szakmai vagy éppen mindkét vizsgát megszerző tanulók számára több lehetőség is adódik a továbbiakban. Azonban arról, hogy ki melyik utat választja, illetve, hogy ez a választás mennyire volt jó vagy rossz döntés, arról az iskolának általában kevés az információja.

Mint azt az intézményvezető kijelentette, a Kós Károly Szakképző Iskolában ahogy az idén, úgy a jövő tanévtől is ugyanazok a szakmák illetve képzési formák indulnak. Majd Weszprémy Barna hozzátette, hogy egy nagyon sikeres beiskolázási időszakon vannak túl, így az ősszel teltházzal kezdődhet a tanítás.

Would you like to replay the video?
Címkék