Érd példáját viszi Tusványosra a polgármester

Szerdán tart előadást a gazdaságfejlesztés lehetőségeiről szóló kerekasztal-beszélgetésen Tusványosi Szabadegyetemen T. Mészáros András. Mint mondta: Érd város példáján keresztül azt kívánja bemutatni, hogy a magyarországi gazdaságfejlesztési koncepcióba hogyan illeszkednek bele a közepes nagyságú városok, mint Érd is. Érd polgármestere az Érd Fm-nek nyilatkozott. 

Hasonló tartalmaink:

Ez már az ötödik alkalom, hogy érdi delegáció vesz részt a találkozón, de előtte, még a Pest megyei közgyűlés elnökeként is többször látogattam el a szabadegyetemre – mondta a helyszínről az Érd Fm-nek nyilatkozó a polgármester. T. Mészáros András felidézte: eredetileg a kárpát-medencei fiatalok szabadegyetemeként indult a találkozósorozat, majd az egész kárpát-medencei magyarság problémáival foglalkozó fórummá nőtte ki magát. A mostani találkozó fő témái között a gazdaságpolitikai kihívások megtárgyalása szerepel, de természetesen, ahogyan korábban is, művészeti előadások is színesítik a tábor programját.

Hallgassa meg az interjút!

Érd polgármestere, mint elmondta, egy kerekasztal-beszélgetésen vesz részt, ahol a kárpát-medencei gazdaságpolitika aktuális kihívásait vitatják meg Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár, illetve a Felvidék, Erdély, a Vajdaság és a Kárpátalja magyarságát képviselők részvételével. Érd polgármestere a magyarországi önkormányzatok szerepéről tart beszámolót, a moderátor Csíkszereda magyar főkonzulja, Farkas Balázs lesz.

- Érd város példáján keresztül azt szeretném bemutatni, hogy a magyarországi gazdaságfejlesztési koncepcióba, amelyet a kormány a Wekerle-tervben megfogalmazott, hogyan illeszkednek bele a középes nagyságú városok, mint Érd is. Arról is beszámolok, Érdnek mit jelent az a 40 milliárd forintos támogatás, amelyet a miniszterelnök a közelmúltban jelentett be Érden – tette hozzá T. Mészáros András.

– Számunka, városvezetők számára az a legfontosabb, hogy egy gazdaságfejlesztési program hogyan alapozza meg egy Érd nagyságú, hetvenezres város jövőjét. Mit jelent az itt élő emberek életminőségének javítása szempontjából, hogyan tudunk hozzászólni azokhoz a fejlesztésekhez, amelyeket a kormányzati gazdaságfejlesztés Érdre szán; hogyan tudunk az Érden élő vállalkozókkal együttműködni a célok megvalósítására? Ennek a gyakorlatáról beszélek majd. A határon túli magyar szervezetek képviselői pedig a maguk példáit mondják majd el. Így lényegében egy össznemzeti tapasztalatcsere zajlik a lassan három évtizede működő szabadegyetemen – magyarázta Érd polgármestere.

Szombaton hagyományosan Orbán Viktor miniszterelnök előadását hallgathatják meg a résztvevők.

 

 

 

Címkék