Horvát vagy svájci ellenfél a KEK-ben

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette a Kupagyőztesek Európa Kupájának (KEK) sorsolását, amelybe az ÉRD kiemeltként csak november 14-15-én csatlakozik, akkor rendezik ugyanis a harmadik kör első mérkőzését.

Hasonló tartalmaink:


Az ÉRD női kézilabda csapata a bajnokságban elért bronzéremmel egy EHF-Kupa indulási jogot, míg a Magyar Kupa bronzzal egy KEK kvótát szerzett – hiszen a Győri Audi ETO KC megynyerte az MK-t az FTC-Rail Cargo Hungaria pedig bajnok lett, így az ÉRD választhatott, hogy a második számú (KEK), vagy a harmadik számú (EHF-Kupa) sorozatban induljon.
Tekauer Norbert, klubelnök már korábban tájékoztatott, hogy a KEK-ben indulnak, ahol az egyik második körös párharc győztesével, a horvát Umag és a svájci Zug mérkőzés továbbjutójával csapnak össze.
Az ÉRD olyan nagy csapatokat került el a harmadik körben, mint a dán Viborg HK, ahova éppen Érdről szerződött az irányító Pálos-Bognár Barbara, vagy éppen a francia Metz, amely néhány éve idegenben lőtt eggyel több góllal ejtette ki Szabó Edináékat.
A szintén a KEK-ben idegenben lőtt góllal az ÉRD-et kiejtő német Buxtehuder SV Mariama Signaté korábbi csapatával, a francia Issy Parissal került össze, így ezen párharcokból két kifejezetten erős ellenfél már kiesik. Az ÉRD – látva az erőviszonyokat és a kiemelést – egyértelműen a párharc esélyesének számít, bármelyik ellenfelet is kapja a horvát vagy a svájci közül, de nem szabad feltett kézzel pályára lépnie Klivinyi Kingáéknak.
A nyáron érkező jobbátlövő, Julia Havronyina korábbi csapata, a Zvezda Zvenyigorod is egy elsőkörös párharcra vár, ahol az izraeli Bnei Hertzeliya és a spanyol Mecalia Atletico Guardes közül kerül ki ellenfele.

A részletes sorsolást képünkön megtekintheti.

0721_kezilabda

A kupák 2. fordulóját október 17-18-án és 24-25-én, a 3. kört november 14-15-én és 21-22-én rendezik meg.

Címkék