Szombat éjszaka körbetekerik a várost

Hagyományteremtő céllal indult útjára egy évvel ezelőtt az Érd Körbe Egyesület éjszakai kerékpáros városkerülő túrája, amelyet idén július 25-én, szombat este kilenc órától rendeznek meg.

Hasonló tartalmaink:

Kerékpározni csoportosan, egyénileg és bármilyen formában élmény – mondta Csengeri Attila, az Érd Körbe Egyesület vezetője, pláne ha mindezt éjszaka teszi az ember, hiszen a biciklisek jobbára akkor használják kerékpárjukat, ha munkába, iskolába vagy bevásárolni mennek, amit pedig jellemzően nappal tesznek. Így a mostani Érd Körbe Night még egy kis pluszt ad a résztvevőknek.

A következő városkerülés egyfajta demonstrációja is az egyesületnek, hiszen meg akarják mutatni, hogy mindenfajta kíséret nélkül, a KRESZ-szabályok betartásával közlekedni a városban – tájékoztatott Csengeri Attila, aki megjegyezte azt is, hogy mivel nem lesz rendőri biztosításuk, ezért az autók, buszok mellett kell közlekedniük az egyetlen, 30 kilométeres távon.

Az éjszakai túrázáson most kevesebben vehetnek részt, hiszen 16 éven aluliak nem kerülhetik meg a várost. Fontos kihangsúlyozni a KRESZ szabályainak ismerete mellett a láthatósági mellény, első és hátsó lámpák használatát; az ide vonatkozó szabályok szerint az első keréken fehér, a hátsón piros macskaszemnek is kell lennie, valamint küllőprizma vagy reflexcsík használatát is előírják.

Fejlődhet a kerékpárút-hálózat

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára a Modern Városok program keretében Érden a Batthyány2020 programnak köszönhetően a közszolgáltatás-fejlesztésen belül a kerékpárút-hálózat is fejlődhet. Az Érd Körbe Egyesület néhány éve már elkészített egy kerékpáros koncepciót, ennek kapcsán Csengeri Attila, az egyesület vezetője elmondta, hogy szeretnék, ha a város vezetése ebből a koncepcióból is vesz át ötleteket. Remélik, hogy néhány éven belül elkészül a bicikliút hálózat, hogy az érdiek biztonságosan tudjanak közlekedni, akár munkahelyekre, akár turisztikai- vagy sportcéllal. Csengeri Attila elmondta, hogy korábban voltak olyan tervek, amelyekben Érden keresztül alakítanák ki a Budapest–Velencei-tó–Balaton kerékpárút hálózatot, vagy éppen a dunamenti biciklis közlekedést.

Érdi Újság

Címkék