Úton az Angyalok Városába

Nemrég a Sándor Palotában, Áder János köztársasági elnök jelenlétében tették ée olimpiai esküjüket a Los Angelesben rendezett Speciális Olimpiára készülő versenyzők, így Demeter Judit, az Érdi VSE tollaslabdázója is. Az érdi tollaslabdázó minden számban nyerni akar.

Hasonló tartalmaink:

Négy évvel ezelőtt, az Athénban rendezett Speciális Olimpián Demeter Judit, az Érdi VSE tollaslabda-játékosa és edzője női párosban aranyérmet, vegyespárosban bronzérmet, míg egyéniben negyedik helyet szerzett, ám Judit most csak az aranyérmekre hajt Los Angelesben.

Demeter_JuditDemeter Judit elmondta, hogy július 21-én utaznak a kaliforniai metropoliszba, ahonnan csak augusztus 5-én jönnek haza, és ahol a lehető legtöbb számban, azaz egyéniben, női párosban és vegyes párosban is megméreti magát. A hozzállásával nem lehet baj, hiszen minden számban aranyérmet vár magától, „de nem is szabad máshogy hozzáállni”, mondja; viszont arra a kérdésre, hogy ez mennyire reális, csak annyit felelt: majd, ott helyben kiderül.
Mivel nem csak tollaslabdázó, hanem edző is Demeter Judit, növendékeinek plusz motivációt jelent, hogy egy olimpikontól sajátíthatják el a sportág minden csínját-bínját.

Akik ismerik Demeter Juditot, vagy követik a magyar férfi vízilabdázás híreit, azok biztosan összefutottak már vele, hiszen óriási rajongója az A-Híd OSC-Újbuda férfi vízilabda csapatának, amely egyébként az egyik, Vasas elleni bajnoki mérkőzés teljes bevételét Juditnak ajánlotta fel, ugyanis az utazáshoz szükséges kétszázezer forintos önrészt is be kellett fizetnie, és ehhez a fővárosi csapat segített. A Magyar Paralimpiai Bizottság, valamint Érd város önkormányzata is segítő kezet nyújtott neki.

Nem csak az újbudaiaknak szurkol, hiszen – mint mondta – minden sportot szeret, így természetesen az ÉRD női kézilabda csapata is nagy helyet foglal el a szívében, de, ahogy megtudta, hogy lesz Érden is (igaz, csak korosztályos) vízilabdacsapat, azt mondta, hogy rendszeres szurkolója lesz az érdieknek.

A Speciális Olimpia július 25-én kezdődik, míg a tollaslabdázók versenyei 26-tól augusztus 2-ig tartanak, így ezidő alatt szurkolhatunk Demeter Juditnak.

Érdi Újság

Címkék